Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

G7 dringt aan op Crypto-regelgeving na ineenstorting van Terra

De machtigste landen ter wereld zijn wakker geschud door de enorme ineenstorting van het Terra netwerk. De dramatische ontkoppeling van TerraUSD heeft stablecoins weer in het vizier gebracht van wereldwijde toezichthouders.

Leden van de G7 dringen er bij regelgevers op aan om snel te handelen en regelgeving op te stellen. Dit moet op korte termijn gebeuren, het liefst vóór de volgende bijeenkomst van de G7.

G7 dringt aan op snelle crypto regelgeving

De G7 is samengesteld uit de zeven grootste geavanceerde economieën ter wereld, namelijk: Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Reuters meldde dat de ministers van Financiën en centrale bankiers van de G7 landen in een brief vragen aan de Financial Stability Board (FSB) om consistente en alomvattende regelgeving te ontwikkelen nog vóór de volgende bijeenkomst van de G7 in Duitsland.

Dat de G7 juist nu aandringt op regelgeving is niet zo gek. De cryptomarkt heeft namelijk een flinke crash achter de rug, die gedeeltelijk werd veroorzaakt doordat de TerraUSD stablecoin zijn koppeling met de Amerikaanse dollar verloor.

Toen de prijs van de UST stablecoin onder de 1 dollar zakte, probeerde de Luna Foundation Guard met grote investeringen de koppeling te herstellen. Hiervoor moest de Foundation enorme aantallen BTC tokens verkopen. Dit zorgde voor een neerwaartse druk op de Bitcoin prijs en het verergerde de aanhoudende crypto crash.

De regelgevers van de grootste landen ter wereld hebben dan ook duidelijk de Terra crash in hun achterhoofd. Tijdens een hoorzitting van het congres vorige week wees de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen op de ineenstorting van Terra als een voorbeeld van hoe stablecoins een risico voor het financiële systeem kunnen vormen, hoewel ze later verduidelijkte dat het systeem momenteel niet in gevaar is.

Regulatie nieuws

Senator Pat Toomey: “FDIC dwingt banken om crypto-bedrijven te vermijden” Senator Pat Toomey: “FDIC dwingt banken om crypto-bedrijven te vermijden”
Federal Reserve publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto-banken Federal Reserve publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto-banken
Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten