Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Ex-CFTC-voorzitter zegt: “XRP is geen security”

De strijd tussen Ripple en SEC is vandaag weer opgeschud, vanwege de onthulling van een aantal interessante memo’s. Uit deze memo’s blijkt dat Ripple wel degelijk moeite heeft gedaan de XRP token geen security te maken. Ook blijkt dat een advocaten kantoor die het bedrijf bijstond vertelde te verwachten dat de token geen security was.

Nu deze memo’s zijn onthuld verklaart een voormalige CFTC-voorzitter, genaamd Chris Giancarlo, dat hij vindt dat de token inderdaad geen security is. Het begint er dus allemaal steeds positiever uit te zien voor Ripple Inc en diens investeerders.


Waarom is XRP geen security?

In een interview besprak Chris Giancarlo de juridische strijd. Hem werd de volgende vraag gesteld: Waarom is de SEC zo zeker dat de XRP token een security is, terwijl u zegt dat dit niet het geval is? Chris antwoord was heel simpel. Hij vertelde:

“Ik schreef al eens een opiniestuk waarin we dezelfde benadering hadden toegepast die we zouden hebben gevolgd toen ik bij de CFTC was, we analyseren XRP-token onder de Howie-test en we kwamen tot de conclusie dat in 2020 artikel dat ‘het geen security was’. En ik sta vandaag achter dat artikel.

Wil jij Ripple verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Giancarlo vertelt dat het heel raar zou zijn als XRP als een security wordt beschouwd. In 2019 was Giancarlo hoofd van de CFTC. Hij vertelt dat hij toen samen met Jay Clayton van de SEC was en ze tot de conclusie kwamen dat XRP geen security was.

Als de SEC toch deze rechtszaak wint komt er nog een probleem bij. Volgens Giancarlo zou de Securities and Exchange Commission namelijk terug in de tijd gaan en ook Ethereum als een security moeten gaan beschouwen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten