Ethereum

Exchanges hebben bijna geen Ethereum tokens meer

Analisten verwachten dat Ethereum binnenkort zijn All Time High kan bereiken aangezien de ETH-reserves op exchanges in twee dagen tijd met 27 procent zijn gedaald.


“Exchanges zullen binnen 48 uur geen ETH meer hebben”

De hoeveelheid ETH dat door exchanges wordt aangehouden is in de afgelopen twee dagen snel gedaald. Gegevens van CryptoQuant tonen aan dat er nog maar 8,1 miljoen Ether tokens in de reserve van gecentraliseerde exchanges zitten.

De snelheid waarop de voorraad Ethereum van exchanges daalt is opmerkelijk te noemen, zo vertelt Alex Saunders. Zo zagen we op 14 januari een daling van 10% in Ether-reserves op gecentraliseerde platforms. Op dat moment zei de analist dat hij verwachtte dat exchanges binnen 10 dagen zonder ETH komen te zitten.

Vandaag werd de situatie nog opmerkelijker. Saunders merkte op dat de Ether-reserves nog verder waren gedaald, wat hem ertoe bracht te suggereren dat exchanges binnen 48 uur geen ETH meer zullen hebben. De schaarste zal de prijs snel kunnen opdrijven.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ethereum toont heel veel bullish signalen

Ook andere dataproviders laten zien dat de Ethereum reserves met 42,5% zijn gedaald sinds mei 2020. Gegevens van Glassnode geven aan dat Ether-reserves op gecentraliseerde exchanges nog niet zo laag zijn geweest sinds juli 2018. Op het moment van schrijven wordt slechts 7% van het circulerende aanbod van Ether op exchanges vastgehouden. Saunders interpreteert de data alsof er een explosieve bull-run naar nieuwe all-time highs dreigt voor Ethereum, en stelt:

“We weten allemaal wat er gebeurde toen de vraag groter was dan het aanbod van BTC. De prijs verviervoudigde in 90 dagen. “

Niet alleen de Ethereum reserves zijn op dit moment heel laag. Ook de BTC-reserves van exchanges zijn met 21% gedaald sinds ze in maart 2020 een recordhoogte bereikten. Het aantal ETH tokens dat van de exchanges wordt afgehaald overtreft BTC echter ver. De BTC-reserves van de exchanges zijn sinds 21 oktober slechts met 4,5% gedaald, terwijl de prijs van Bitcoin met 230% is gestegen, van ongeveer $12.000 naar $40.000.

Steeds meer analisten zijn het er over uit. Ethereum toont op het moment heel veel bullish signalen. Dit kan betekenen dat Ethereum spoedig zijn All Time High gaat doorbreken.