Solana
Solana

Expert schat kansen op een Solana ETF laag in

De vermogensbeheerders VanEck en 21Shares hebben beide aanvragen ingediend voor een Solana Spot Exchange Traded Fund (ETF). Deze aanvragen volgen op de lancering van de Bitcoin (BTC) fondsen en de eerdere goedkeuring van de Ethereum (ETH) fondsen.

Of de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de Solana-aanvragen zal goedkeuren, blijft echter onzeker. Volgens Alex Thorn, hoofdonderzoeker bij investeringsmanagementbedrijf Galaxy Digital, zijn de kansen op goedkeuring minimaal.

Uitdagingen voor goedkeuring van een Solana ETF

Volgens Thorn moeten er verschillende problemen worden opgelost voordat een SOL ETF realiteit kan worden. De SEC beschouwt de digitale munt momenteel als een niet-geregistreerd effect, wat het goedkeuringsproces bemoeilijkt. Deze classificatie is gebaseerd op meerdere rechtszaken, waaronder de lopende zaak van de overheidsinstantie tegen de crypto exchange Coinbase. Zolang de SEC overtuigd is dat de digitale munt binnen dit juridische kader valt, lijkt de goedkeuring van de ETF onwaarschijnlijk.

Daarnaast bevinden de voorstellen zich nog in een vroeg stadium en ontbreken belangrijke details. Zo heeft VanEck nog niet het vereiste 19b-4 formulier ingediend, dat nodig is om het formele beoordelingsproces van de SEC te starten. Zonder deze indiening kan het beoordelingsproces niet beginnen en blijven de kansen op goedkeuring laag.

Groei van 800% bij goedkeuring 

Als het fonds toch wordt goedgekeurd, zou dit een belangrijke stap kunnen zijn in de wereldwijde acceptatie van Solana, wat naar verwachting een aanzienlijke prijsstijging zou veroorzaken. Crypto liquiditeitsverschaffer GSR voorspelt dat de SOL-koers in dat geval zou kunnen vernegenvoudigen.

In hun rapport analyseerde GSR de potentiële impact van een Solana ETF, met scenario’s die variëren van een 1,4x tot 8,9x prijsstijging, afhankelijk van de kapitaalinstroom. De goedkeuring van deze ETF zou institutionele investeerders een gereguleerde manier bieden om in Solana te beleggen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Crypto analist: Solana koers is klaar voor gigantische koersstijging
Solana koers van $180 in zicht na forse stijging 
SOL koers worstelt met $145 niveau, maar fundamenten Solana-netwerk blijven sterk
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren