cardano stijgt
Cardano

Explosieve prijsstijging voor Cardano verwacht na Chang hard fork deze maand

Een belangrijke periode breekt aan voor Cardano (ADA). Eind juli staat de Chang hard fork gepland, wat mogelijk een aanzienlijke invloed op de koers kan hebben. Historische gegevens van het blockchain-analyseplatform IntoTheBlock laten zien dat eerdere upgrades vaak gepaard gingen met forse prijsstijgingen.

Wat houdt de Chang hard fork in?

De Chang hard fork markeert de laatste fase van Cardano’s roadmap, die gericht is op het creëren van een volledig gedecentraliseerd blockchain-ecosysteem.

Na deze upgrade zal het netwerk niet langer actief worden beheerd door Input Output Global (IOG), het bedrijf achter de ontwikkeling van Cardano. In plaats daarvan zal het netwerk volledig door de gemeenschap worden beheerd.

De upgrade introduceert een minimaal levensvatbaar model om gemeenschapsgestuurde governance mogelijk te maken.

Cardano prijsvoorspelling

IntoTheBlock meldde dat Cardano bij zijn laatste grote upgrade in 2021 in een maand tijd met ongeveer 130% steeg. De digitale munt ging van een waarde van rond de $1,35 naar een nieuwe all-time high (ATH) van $3,10. Als een vergelijkbare stijging na de Chang hard fork plaatsvindt, zou dit met de huidige prijs van $0,37 een koers van ongeveer $0,86 kunnen betekenen.

Crypto-analist Sebastian deelt de mening van de analisten bij IntoTheBlock en voorspelt dat de waarde van Cardano zelfs nog verder kan stijgen. Hij verwacht dat we in augustus een koers van $2 kunnen zien, wat een stijging van meer dan 440% zou betekenen ten opzichte van de huidige waardering.

Swapbrug tussen Cardano en Polkadot

Naast de Chang hard fork zijn er ook andere interessante ontwikkelingen op het Cardano-netwerk. Unifires, een ecosysteem dat blockchain-interoperabiliteit bevordert, heeft op het Polkadot (DOT) forum aangekondigd dat er een lichtgewicht client en een non-fungible token (NFT) swapbrug tussen het Cardano- en Polkadot-netwerk in ontwikkeling zijn. Dit voorstel is al ingediend bij Cardano en zal binnenkort ook worden voorgelegd aan OpenGov, Polkadot’s gedecentraliseerde bestuursorgaan.

De swapbrugtechnologie faciliteert de uitwisseling van cryptovaluta en NFT’s tussen verschillende blockchain-netwerken, wat de samenwerking en interoperabiliteit tussen Cardano en Polkadot versterkt. Deze ontwikkeling biedt gebruikers toegang tot unieke functies en diensten van beide netwerken en opent nieuwe innovatiemogelijkheden voor ontwikkelaars.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Crypto-analist voorspelt: Cardano koers kan stijgen naar 9 dollar
Dit is waarom de Cardano koers zo goed heeft gepresteerd de afgelopen week
Chronoshot maakt zijn debuut op de wishlist van Epic Games Store
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers