blockchain
Cardano, Polkadot

Unifires kondigt ontwikkeling aan van NFT swap brug tussen Cardano en Polkadot

Een vertegenwoordiger van Unifires, een ecosysteem dat gericht is op het bevorderen van interoperabiliteit en samenwerking binnen de blockchaintechnologie, deelde een interessante mededeling op het Polkadot (DOT) forum.

Hij kondigde aan dat er inspanningen worden geleverd om een lichtgewicht client en een non-fungible token (NFT) swapbrug tussen het Cardano (ADA) en Polkadot netwerk te ontwikkelen. Het voorstel is al ingediend bij Cardano en er zijn plannen om een vergelijkbaar voorstel in te dienen bij OpenGov, het gedecentraliseerde bestuursorgaan van Polkadot.

Positieve impact

Een swapbrug is een technologie die het mogelijk maakt om cryptovaluta en andere activa, zoals NFT’s, tussen verschillende blockchain-netwerken te ruilen of over te dragen. Dit verbetert de interoperabiliteit en samenwerking tussen twee netwerken.

Gebruikers kunnen zo profiteren van de unieke functies en diensten die elk netwerk biedt, zoals gedecentraliseerde applicaties (dApps) en smart contracts. Deze interoperabiliteit opent tevens nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden voor ontwikkelaars, wat de kans op innovatie en groei binnen beide blockchain-ecosystemen aanzienlijk vergroot.

Beide netwerken zijn opgericht door Ethereum (ETH) medeoprichters Gavin Wood en Charles Hoskinson en hebben sinds hun oprichting aanzienlijke technische ontwikkelingen en gebruikersgroei doorgemaakt. Deze inspanningen zullen naar verwachting de bruikbaarheid van beide blockchains verbeteren, vooral met de aankomende grote upgrades.

SnowBridge

Op 20 juni werd er nog een andere brug geactiveerd op het Polkadot-netwerk: SnowBridge. Deze nieuwe brug verbindt Polkadot en Ethereum met elkaar. De eerste versie ondersteunt ERC20-tokenoverdrachten tussen de netwerken zonder tussenpersonen, dankzij een trustless mechanisme dat de veiligheid en integriteit van de activa waarborgt.

Naast de huidige functionaliteit zijn er plannen voor toekomstige uitbreidingen, zoals een nieuw liquiditeitsprogramma om de adoptie van beide netwerken te bevorderen. Meerdere parachains en wallets zullen integratie en ondersteuning bieden voor SnowBridge.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Explosieve prijsstijging voor Cardano verwacht na Chang hard fork deze maand
Chronoshot maakt zijn debuut op de wishlist van Epic Games Store
Cardano-netwerk weerstaat DDoS-aanval: Aanvaller verliest geld en stimuleert innovatie
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen