Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Facebook gaat weer Crypto advertenties toestaan

Het grootste social media bedrijf ter wereld, Facebook, heeft laten weten dat het weer crypto advertenties toe zal staan. Dat is zeer positief nieuws, zo laten analisten weten.


Facebook zal crypto advertenties niet meer tegen gaan houden

Facebook laat in een statement weten waarom ze de cryptocurrency advertenties niet meer tegen zullen houden:

“We doen dit omdat het cryptocurrency-landschap de afgelopen jaren volwassener en stabieler is geworden en er meer overheidsregels zijn vastgesteld die duidelijkere regels stellen”, aldus het bedrijf in een verklaring.

Waar crypto-adverteerders voorheen het socialemediabedrijf een heleboel informatie moesten geven, plus ten minste één van de drie regelgevende licenties moesten hebben, hoeven ze nu slechts 1 van de 27 licenties te laten zien.


Het eerste crypto advertentie verbod

Facebook, dat zijn naam onlangs veranderde naar Meta, verbood voor het eerst crypto advertenties op 30 januari 2018. Ze zeiden toen dat het verbod er was om investeerders te beschermen tegen fraude en roddels.

“We willen dat mensen nieuwe producten en diensten blijven ontdekken en erover leren via Facebook-advertenties zonder angst voor oplichting of bedrog”, schreef het destijds. Dat gezegd hebbende, er zijn veel bedrijven die adverteren voor ICO’s en cryptocurrencies die momenteel niet te goeder trouw opereren.”

De omkering van het crypto advertentie verbod komt nu op een verdacht geschikt moment voor het technologiebedrijf. Crypto is meer mainstream geworden en er is veel geld te verdienen. Daarnaast wil het bedrijf zich gaan begeven in de Metaverse, waar crypto een handige tool bij kan zijn.

Wanneer de advertenties daadwerkelijk weer zullen verschijnen is nog niet duidelijk, maar daar zul je waarschijnlijk snel genoeg achterkomen.

Bitcoin nieuws

Analisten waarschuwen voor Bitcoin crash naar 20.000 dollar Analisten waarschuwen voor Bitcoin crash naar 20.000 dollar
Amerikaanse spot Bitcoin ETF van One River afgewezen door SEC Amerikaanse spot Bitcoin ETF van One River afgewezen door SEC
Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten