Blockchain,

Facebook staat weer Crypto advertenties toe

Facebook staat weer crypto advertenties toe. In een aankondiging laat de social media gigant weten dat advertenties met betrekking tot blockchain, crypto nieuws en ander educatief materiaal vanaf nu op Facebook kunnen worden weergegeven zonder voorafgaande toestemming.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Facebook staat weer Crypto advertenties toe

Facebook verandert haar beleid dus ten opzichte van vorig jaar. Toen koos het bedrijf ervoor om een zeer streng anti crypto beleid te hanteren. Alle crypto gerelateerde bedrijven moesten toen voorafgaande toestemming verkrijgen voordat advertenties geplaatst konden worden.

Vandaag krijgen we dus te horen dat Facebook haar beleid versoepeld. Echter, niet alle crypto bedrijven kunnen zomaar beginnen met adverteren. Facebook laat namelijk weten dat advertenties die bepaalde crypto munten promoten, en advertenties die ICO’s promoten verboden blijven.

Facebook blijft streng optreden tegen dergelijke advertenties met als doel om te voorkomen dat Facebook gebruikers ten prooi vallen aan misleidende advertenties. Crypto exchanges, Mining software en cryptocurrency promoters zullen dus een rigoureuze achtergrond check moeten blijven ondergaan.


Het anti crypto beleid van Facebook was onnodig streng

Eerder werd al gemeld dat het beleid van Facebook onnodig streng was. Verschillende analisten vergeleken het verbieden van crypto advertenties het in de weg staan van een technologische ontwikkeling. Dejun Qian, oprichter van FUSION zei het volgende over het strenge beleid:

“Dit beleid zal mensen zeker beschermen tegen oplichting. Het is echter altijd de gemakkelijkste manier om een ‘opzettelijk breed’ beleid aan te kondigen en niet per se de beste route voor technologieontwikkeling. Ik geloof niet dat het verbieden van e-commerce-advertenties alleen maar omdat mensen het risico lopen nagemaakte producten te kopen, een goed idee is. ‘

Eerder dit jaar bleek dat Facebook bezig is met het ontwikkelen van een eigen cryptomunt genaamd de Facebook Coin. Het bedrijf zoekt naar verluidt een investering van 1 miljard dollar om het project te realiseren.


Win 300 Ripple (XRP)

Momenteel loopt er een giveaway van Newsbit! In deze giveaway wordt er voor €300 aan Ripple (XRP)weggegeven! Meedoen is gratis en kan tot 17 mei 11:59! Om 12:00 zullen de winnaars gekozen worden en ontvangen zij ieder €100 aan Ripple!