Exchange Nieuws

Failliete QuadrigaCX start met tussentijdse distributie van fondsen

Miller Thomson, het advocatenkantoor dat de belangen behartigt van gebruikers van de failliete cryptocurrency-exchange QuadrigaCX, heeft op 8 mei aangekondigd dat de tussenliggende verdeling van de fondsen, die betrekking hebben op de faillissementsprocedures, “binnenkort in de komende weken” gepland zal worden.

Betrokken gebruikers worden geïnformeerd

In overleg met de boedelinspecteurs heeft curator Ernst & Young aangekondigd dat er een tussenliggende uitdeling zal plaatsvinden. De trustee zal binnenkort betrokken gebruikers informeren over de details van de distributieprocedure. Miller Thomson meldt dat een klein aantal gebruikers waarschijnlijk een afwijzing van hun claim zal ontvangen. Dit betekent dat de claim van de schuldeiser tijdens het faillissementsproces is herzien of afgewezen.

“Als je een kennisgeving van weigering hebt ontvangen, heb je het recht om in beroep te gaan tegen de beslissing”, legde Miller Thomson uit en voegde eraan toe:

De eerste stap is om de redenen voor de herziening of weigering te bekijken en al het nodige bewijsmateriaal te verzamelen om hun bewering te staven. In dit geval heeft de trustee hoogstwaarschijnlijk een kennisgeving van niet-ontvankelijkheid afgegeven als er een discrepantie was in uw bewijs van claim.

Ooit grootste exchange in Canada

In februari 2019 werd QuadrigaCX, ooit de grootste cryptocurrency-exchange in Canada, insolvent nadat mede-oprichter Gerald Cotten in India overleed en de privésleutels van de offline opslagsystemen van QuadrigaCX mee het graf in nam. Volgens de Ontario Securities Commission (OSC) is QuadrigaCX naar schatting $160 miljoen verschuldigd aan zijn getroffen klanten.

Naast het verlies van toegang tot de koude opslag, beweert de OSC dat Cotten $86 miljoen aan cryptohandelsverliezen leed op het QuadrigaCX-platform, die vervolgens met het geld van gebruikers werd gedekt.

Tot op heden heeft curator Ernst & Young $34,3 miljoen aan activa teruggevorderd. “We hebben geen andere activa geïdentificeerd dan die welke door Ernst & Young zijn geïdentificeerd”, aldus de OSC.

Exchange nieuws

Crypto.com stopt diensten voor institutionele klanten in de VS
Robinhood delist Cardano, Solana, Polygon; lees hier wanneer de ondersteuning stopt
Gary Gensler stelde zichzelf in 2019 voor als adviseur aan Binance
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Waarom daalt de crypto markt vandaag?
Kan Ripple (XRP) dit jaar $10 bereiken?