Altcoin

Fan-token gelanceerd door Socios voor grote Oekraïense esports organisatie

Een grote esports organisatie uit Oekraïne, Natus Vincere, heeft bekend gemaakt dat het een eigen fan-token wil lanceren. Om dit mogelijk te maken is de esports organisatie een samenwerking aangegaan met het op de blockchain gebaseerde platform van Socios.


Maximaal 5 miljoen tokens uitgegeven

Dit werd bekend gemaakt in een aankondiging op Medium. Uit deze aankondiging blijkt dat de organisatie een nieuwe token wil lanceren en deze wil koppelen aan een aantal nieuwe mogelijkheden voor de fans. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het recht om te stemmen op diverse peilingen of de kans om unieke beloningen te verdienen.

Naar verluidt zullen maximaal 5 miljoen fan-tokens uitgegeven worden met een vaste prijs van $1. De eerste batch tokens zal worden verkocht in een flash-verkoop, die gepland staat voor ergens in de aankomende maanden. Enkel en alleen in deze flash-verkoop zal de tokens voor de vaste prijs van $1 verkocht worden, want hierna zal de waarde van de token bepaald worden door de vraag en aanbod ervan, wat kan betekenen dat de token mogelijk veel meer waard wordt of dat deze juist minder waard wordt. Welke richting de token hierna op zal gaan is op dit moment echter nog niet bekend.


Natus Vincere

Natus Vincere staat binnen de game-wereld ook wel bekend als Navi. De esports organisatie heeft al een grote naam gemaakt binnen de game-wereld in spellen als Apex Legends, CS:GO, Dota 2, PUBG (en PUBG Mobile), League of Legends en meer games. De organisatie is dan ook al in 2009 toegetreden tot het esports gedeelte van games.

Esports is eenvoudig gezegd het competitief spelen van videogames. In sommige gevallen lijkt het schema enorm op normale sporten, waar verschillende teams het tegen elkaar opnemen en de winnaar punten of plaatsen in bijvoorbeeld een toernooi of een geldbedrag wint.

Momenteel is Navi de 3e esports organisatie die zich op het platform van Socios heeft aangesloten. Eerder hebben het Europese OG en Spaanse Team Heretics zich al op het platform aangesloten voor soortgelijke acties. Naast esports organisaties, heeft Socios ook echte sportclubs aangesloten op hun platform, waaronder FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Juventus.