NFT Nieuws

NFT Nieuws

FarmVille-ontwikkelaar Zynga gaat NFT-videogame lanceren

Naar verluidt is de videogame-ontwikkelaar Zynga, ontwikkelaar van onder andere FarmVille en Words With Friends, van plan om later dit jaar een op NFT gebaseerde gametitel te lanceren.


Uitbreidingsplannen Zynga

Naar verluidt is het bedrijf, waar momenteel vijftien mensen in het blockchain-team zitten, ook van plan om op plan van huurbasis te gaan. Het blockchain-team wil tegen het einde van het jaar uitbreiden naar maar liefst 100 mensen. Het bedrijf heeft hiermee grote uitbreidingsplannen voor blockchain- en NFT-videogames.

Volgens de blockchain-directeur van het bedrijf, Matt Wolf, zouden acquisities deel uit gaan maken van zijn strategie. Het bedrijf gaat zich hierdoor naar verwachting richten op het veroveren van al bestaande blockchain-gebaseerde videogames. Wolf heeft naar verluidt aangegeven dat de markt nog wel in de beginfase zitten. Momenteel wordt de markt volop onderzocht. Hij wil hiermee niet voor gaan lopen op het onderzoek door vroegtijdig uitgebreide details naar buiten te brengen.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Zynga kiest voor hybride-aanpak

De NFT-technologie is uiteraard nog relatief nieuw en bevindt zich hierdoor nog een vroeg stadium. Sommige supporters vinden het vooruitzicht om in-game-objecten te bezitten en te mogen verkopen een interessant idee. Hier moet echter wel de huidige infrastructuur van videogames voor veranderen.

Naar verwachting gaat het blockchain-team van Zynga geen NFT-make-over maken van zijn bestaande games, maar zullen ze volledig nieuwe NFT gerelateerde games ontwikkelen. Een wellicht cruciaal onderdeel hiervan is dat het erop lijkt dat spelers de mogelijkheid krijgen om zich aan of af te melden voor het gebruik van NFT’s. Hiermee wordt het een soort hybride-aanpak wanneer je dit vergelijkt met ’traditionele’ videogames die al jaren meegaan, wat op zijn beurt goed kan uitpakken bij gamers.

Alhoewel het redelijk is om aan te nemen dat in ieder geval de grote game-ontwikkelaars naar de nieuwe NFT-technologie kijken, wachten veel bedrijven liever nog even af. De technologie kent namelijk enige kritiek op de bruikbaarheid, bijkomende milieuproblemen en vaak hoge kosten. Deze problemen zouden echter naarmate dat de technologie verder ontwikkelt wordt (grotendeels) opgelost kunnen worden. Of en wanneer dit gebeurt is echter niet bekend.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten