Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

FBI biedt beloning van $100.000 voor vinden van OneCoin ‘Cryptoqueen’

De Amerikaanse FBI is op zoek naar een vrouw die bekend staat als de ‘Cryptoqueen’. Zij wordt beschuldigd van het bedriegen van investeerders voor $4 miljard door een nep-cryptocurrency te verkopen. Ze staat inmiddels op de lijst van de 10 meest gezochte voortvluchtigen van de FBI geplaatst.

Gewapende bewakers en cosmetische chirurgie

In 2019 kwam de Cryptoqueen, ook wel Ruja Ignatova in het echt, naar voren. Zo zou ze een grote rol hebben gespeeld in een crypto-zwendel genaamd OneCoin. De FBI heeft nu een beloning uitgelooft van $100.000 voor informatie die leidt tot de arrestatie van de in Bulgarije geboren Cryptoqueen.

Alhoewel ze in Bulgarije geboren is, is Ignatova een Duits staatsburger. Volgens de FBI reist ze met gewapende bewakers en heeft ze mogelijk cosmetische chirurgie heeft ondergaan om haar uiterlijk te veranderen.

In 2017 verdween ze toen ze te horen kreeg dat de FBI een onderzoek gestart was naar OneCoin. Vervolgends werd ze in 2019 officieel aangeklaagd voor 8 strafbare feiten, zoals bankfraude en effectenfraude voor het runnen van het in Bulgarije gevestigde OneCoin Ltd als een piramidespel. Volgens de aanklagers heeft ze commissies aan leden heeft aangeboden om anderen te verleiden een waardeloze cryptocurrency te kopen. De verliezen van beleggers bedroegen meer dan $4 miljard.

Perfecte timing

Haar plan bleek echter een perfecte timing te hebben. Ze maakte gebruik van de speculatie van de begindagen van cryptocurrencies. Damian Williams, de hoogste federale aanklager in Manhattan beschreef OneCoin als één van de grootste wereldwijde Ponzi-schema’s in de geschiedenis.

Ignatova werd samen met Mark Scott aangeklaagd, een voormalige bedrijfsjurist die volgens de aanklagers ongeveer $ 400 miljoen heeft witgewassen voor OneCoin. Scott werd schuldig bevonden aan samenzwering om geld wit te wassen en samenzwering om bankfraude te plegen na een proces van drie weken in de federale rechtbank van Manhattan.

Regulatie nieuws

Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten
Duitse crypto-bank Nuri met 500.000 gebruikers vraagt faillissement aan Duitse crypto-bank Nuri met 500.000 gebruikers vraagt faillissement aan
De Reserve Bank of Australia doet onderzoek naar gebruiksscenario’s CBDC De Reserve Bank of Australia doet onderzoek naar gebruiksscenario’s CBDC
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten