jerome powell, fed
Bitcoin, Regulatie

Federal Reserve houdt rente ongewijzigd; Bitcoin koers daalt

De Federal Reserve heeft opnieuw besloten de rente ongewijzigd te laten, geheel in lijn met de verwachtingen op de financiële markten. Hierdoor blijft het rentetarief in de Verenigde Staten gehandhaafd tussen de 5,25% en 5,50%, het hoogste niveau sinds 2001.

Lagere inflatiecijfers geven hoop op toekomstige renteverlaging

Deze beslissing komt op een moment dat de inflatiecijfers, die vanmiddag werden gepubliceerd, lager bleken te zijn dan verwacht. De markt beschouwde dit als goed nieuws, wat erop wijst dat de druk op de centrale bank om de rente te verlagen in de nabije toekomst mogelijk zal toenemen.

ECB verlaagt rentetarieven voor het eerst sinds 2019

Afgelopen week heeft de ECB, voor het eerst sinds 2019, besloten de rentetarieven te verlagen. Deze beslissing werd genomen vanwege de sterk afgezwakte inflatie in het eurogebied. Toch hield ECB-president Christine Lagarde een slag om de arm in haar toelichting op de verlaging. “Er is nog een lange weg te gaan voordat de inflatie uit de economie is geknepen,” waarschuwde zij.

Beperkte marktreactie op ongewijzigde rente, positieve reactie op inflatiecijfers

De financiële markten en de Bitcoin-koers reageerden enigszins negatief op de ongewijzigde rente, ondanks dat dit alom verwacht werd. Er was hoop ontstaan dat de Federal Reserve hints zou geven op een snelle renteverlaging, maar dat gebeurde niet.

Vanmiddag reageerden de markten echter zeer positief op de lager dan verwachte inflatiecijfers. Analisten verwachten nu dat de rente binnenkort wel zal dalen, gezien de recente ontwikkelingen op het gebied van inflatie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren