Bitcoin Nieuws

“Federal Reserve loopt zelfs met nieuwe renteverhoging van 0,75% nog achter de feiten aan”

De Amerikaanse banenmarkt staat er een stuk sterker voor dan aanvankelijk werd verwacht. Op vrijdag kwamen er cijfers binnen die, vooral als het gaat over de werkloosheid, op zijn minst verrassend waren. In tijden waarin iedereen op ieder moment problemen voor de economie verwacht, is de werkloosheid gedaald naar 3,5 procent.

Obligatiemarkt reageert meteen

Als reactie op het sterke banenrapport is de rente op 2-jarige Amerikaanse staatsobligaties meteen flink gestegen. Terwijl de Federal Funds Target Rate (blauwe lijn) nog op 3,25 procent staat, is de rente op 2-jarige Amerikaanse staatsobligaties opgelopen tot 4,29 procent. Dat betekent dat de obligatiemarkt verwacht dat de Federal Reserve nog heel wat werk te verzetten heeft als het gaat over de rente.

Caleb Franzen, een macro-commentator op Twitter, constateert in reactie op het bovenstaande bericht van Holger Zschaepitz dat zelfs een renteverhoging van 0,75 procent niet voldoende is. Dat zou de Federal Funds Target Rate nog steeds niet hoger maken dan het rendement op 2-jarige obligaties. “Deze spreiding (tussen de witte en blauwe lijn in de grafiek) betekent dat de Federal Reserve nog altijd achter de feiten aanloopt.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

Voor bitcoin betekent dit vooral dat er nog een paar zware maanden aankomen. Als de Federal Reserve inderdaad de ruimte heeft om de rente nog verder op te drijven, zoals het sterke banenrapport lijkt te suggereren, dan gaan de financiële markten daar nog flink last van krijgen. We hebben het effect van de renteverhogingen de afgelopen maanden immers al mogen voelen.

Het valt echter te bezien in hoeverre de meeste mensen die wilden of moesten verkopen dat niet al hebben gedaan. Er is ook een mogelijkheid dat er iets anders dan de banenmarkt faalt binnen de Amerikaanse economie en dat de Federal Reserve daardoor alsnog van koers moet wijzigen. Vooralsnog lijkt de economie echter sterk genoeg om de renteverhogingen op te vangen en moeten wij op de blaren zitten.

Bitcoin nieuws

Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Aantal Bitcoin-ATM’s stagneert
Bijna één miljoen crypto-adressen bevatten ten minste 1 Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten