crypto prijs stijgt
Altcoin

Fetch.ai koers stijgt met 30 procent – Wat is er aan de hand?

De markt voor AI-tokens zit weer flink in de lift. In de afgelopen 24 uur steeg de gehele AI-token categorie met 15 procent, waardoor de totale marktkapitalisatie nu bijna $28 miljard bedraagt.

Vooral Fetch.ai (FET) valt op, met een indrukwekkende stijging van 30 procent en 2.3% in de afgelopen 24 uur. Wat is de reden achter deze AI-boom?

NVIDIA leidt de AI explosie

De sterke prestaties van de crypto AI-sector zijn nauw verbonden met de recente ontwikkelingen rondom Nvidia. De computergigant faciliteert GPU-technologie voor AI-toepassingen, en de waarde van het aandeel van Nvidia is dit jaar verdubbeld door de snel groeiende vraag naar AI-chips. Deze hype verspreidt zich naar blockchain-projecten die afhankelijk zijn van GPU-technologie. Fetch.ai gebruikt bijvoorbeeld deze technologie voor decentrale computerkracht.

Ook andere AI-tokens zoals Ocean Protocol (OCEAN) en SingularityNET (AGIX) zagen een flinke toename in populariteit. Eerder dit jaar werd een tokenfusie aangekondigd tussen Fetch.ai, Ocean Protocol en SingularityNET. Deze fusie is echter uitgesteld tot 15 juli.

Elon Musk wakkert het AI vuurtje aan

Een andere reden waarom AI-tokens vandaag in de spotlight staan, is het recente nieuws over Elon Musk’s nieuwe super AI-computer, xAI. Volgens Reuters gaan Dell Technologies en Super Micro Computer servers leveren voor de supercomputer die Musk’s AI-startup xAI aan het bouwen is. Musk kondigde dit aan via sociale media. Dell zal de helft van de racks assembleren, terwijl Super Micro de rest zal leveren. Deze supercomputer is bedoeld om de volgende versie van xAI’s chatbot, Grok, te ondersteunen.

Het trainen van AI-modellen zoals Grok vereist een enorme hoeveelheid grafische units (GPU’s). Voor de nieuwste versie zijn ongeveer 20.000 Nvidia H100 GPU’s gebruikt, en toekomstige versies zullen naar verwachting 100.000 GPU’s nodig hebben. Musk streeft ernaar om de supercomputer tegen de herfst van 2025 operationeel te hebben. Nog even afwachten dus.

De potentie van AI is ongetwijfeld groot. AI staat pas in de kinderschoenen, maar de toepassingen zijn nu al baanbrekend. Ook de cryptosector profiteert hiervan. Sinds vorig jaar doen AI-cryptoprojecten het geweldig, en zolang AI in de schijnwerpers blijft staan, zullen deze projecten naar verwachting goed blijven presteren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Fetch.ai of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

JPMorgan voorziet potentieel Altcoin Season in augustus
Voetballegendes Ronaldinho en Messi ondersteunen de meme-munt Water
Santiment: Ethereum en Dogecoin geven bullish signalen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen