Bitcoin Nieuws

Fidelity: Bitcoin is ondergewaardeerd en oververkocht

Bitcoin is goedkoper dan het lijkt, zo vertelt Jurrien Timmer, directeur van global macro bij Fidelity Investments. Ook zegt hij dat de Bitcoin op dit moment oververkocht en ondergewaardeerd is.

De belegger legde gisteren op twitter uit dat de prijs-tot-netwerkverhouding zich op het niveau bevindt dat voor het laatst werd gezien in 2013 en 2017. De prijs-tot-netwerkverhouding wordt gebruikt om aan te geven of aandelen onder/overgewaardeerd zijn. Als de ratio hoog is, suggereert het dat een actief overgewaardeerd is en vice versa. Aangezien de Bitcoin prijs zich op het niveau bevindt dat voor het laatst werd gezien in december 2020, concludeert Timmer dat BTC ondergewaardeerd is.

Vervolgens plaatste hij een grafiek van het aantal Bitcoin adressen ten opzichte van de marktkapitalisatie en zei: “De prijs ligt nu onder de netwerkcurve.”

Zwakke handen verkopen hun Bitcoin aan sterke handen

Timmer ging verder en verwees naar een statistiek van Glassnode genaamd de ‘dormancy flow indicator’. Hierop wordt duidelijk dat de Bitcoin oververkocht is.

Deze statistiek toont de waarde van de Bitcoin door de prijs te vergelijken met het bestedingspatroon van gebruikers. En, volgens Glassnode wijst de lage ‘dormacy flow’ erop dat er een verhoogd optimisme is onder langetermijn investeerders.

Op dit moment bevindt de indicator zich op het niveau dat voor het laatst in 2011 werd gezien, wat betekent dat korte termijn investeerders hun Bitcoin verkopen aan lange termijn investeerders.

Op donderdag gaf de Bitcoin Fear and Greed Index aan dat er ‘extreme angst’ op de markt heerst. Dit niveau werd voor het laatst gezien in het derde kwartaal van 2019. Dergelijke tijden werden vaak gezien als goede koopmogelijkheden. Michael Saylor, oprichter van MicroStrategy is een van degenen die geloven dat het nu een goed moment is om Bitcoin te kopen. Voor hem blijft BTC, ondanks prijsvolatiliteit, zeer waardevol.

Alles lijkt er dus op te wijzen dat de ‘zwakke handen’ verkopen aan de ‘sterke handen’.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt na slecht nieuws over Amerikaanse economie
Grayscale aangeklaagd omdat GBTC wordt verhandeld met 43% korting
Bitcoin verliest koers van 17.000 dollar, onzekerheid heerst
Meer nieuws

Meest gelezen

SEC zet laatste harde aanval in op Ripple Labs in rechtszaak
Gene Hoffman: Ripple zal de strijd tegen de SEC verliezen
Terra-oprichter Do Kwon: “Sam Bankman-Fried dumpte 1 miljard dollar aan TerraUSD

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten