Bitcoin Nieuws

Fidelity: “Institutionele beleggers zijn nog steeds bullish over Bitcoin”

Bitcoin mag op dit moment dan ongeveer 70 procent onder de all-time high van november 2021 handelen, maar daar trekken institutionele beleggers zich weinig van aan. Als we Fidelity, een fondsbeheerder met 4,5 biljoen dollar aan assets, mogen geloven zijn de grote jongens nog steeds geïnteresseerd.

58 procent heeft geïnvesteerd

Om die uitspraak te onderbouwen heeft Fidelity een onderzoek gedaan onder zijn institutionele klanten. Daaruit blijkt dat 58 procent geïnvesteerd heeft in digitale assets, wat je met name moet lezen als Bitcoin als het om dit soort investeerders gaat. Dat is een stijging van 6 procent ten opzichte van 2021. Er blijven dus gestaag investeerders uit dit segment bij komen.

Een mooie 74 procent van de instituties geeft aan dat ze van plan zijn om in de toekomst Bitcoin of andere crypto te kopen. Verder zegt 51 procent een positief gevoel te hebben bij digitale assets, terwijl dat in 2021 nog maar 45 procent was. In die zin gaat het op institutioneel vlak de goede kant op voor Bitcoin en de rest van de industrie, nu de koersen nog even.

Fundamenteel sterk

“Hoewel de markten vooral stevige tegenwind kregen de afgelopen maanden, geloven wij dat digitale assets er fundamenteel sterk voorstaan en dat de institutionalisering van de markt over de afgelopen jaren ervoor zorgt dat het deze storm kan doorstaan”, aldus de president van de afdeling Digital Assets bij Fidelity, Tom Jessop.

Wat wel belangrijk is in het geval van het onderzoek van Fidelity is dat het ten einde kwam in juni. Het is goed mogelijk dat de meeste respondenten hun antwoorden inleverenden voor de tot nu toe absolute bodem van 17.600 dollar. Wat dat betreft is het nog maar afwachten in hoeverre die correctie geen investeerders heeft afgeschrokken.

Aan het einde van de maand juni van dit jaar werden er namelijk grote hoeveelheden kapitaal uit de traditionele Bitcoin-fondsen getrokken. Voor het onderzoek ging Fidelity langs bij 1.052 institutionele investeerders, verspreid over de Verenigde Staten, Europa en Azië.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten