Bitcoin groen, BItcoin stijgt
Bitcoin

Wat is de reden achter de Bitcoin prijsstijging?

De Bitcoin koers is de afgelopen weken extreem stabiel geweest, maar daar kwam gisteravond plotseling verandering in. Voor het eerst in drie weken is de prijs boven de 20 duizend dollar uitgekomen en dat lijkt niet het einde te zijn van de rally. Maar wat is de reden van deze plotselinge opleving?

De redenen achter de koersstijging

De belangrijkste reden achter de BTC prijsstijging lijkt de verzwakte Dollar Index (DXY) te zijn. Toen deze Dollar Index terrein begon te verliezen, steeg de Bitcoin prijs direct daarna. De index daalde binnen twee uur tijd van 112.072 naar 110.846 punten.

DXY
Dollar Index daalt – Bron: Tradingview

Als reactie daarop steeg de BTC koers juist van 19.300 dollar naar 20.400 dollar. Deze omgekeerde correlatie is trouwens niet nieuw. Al tijden lang zien we dat de Bitcoin en de dollarindex omgekeerd handelen. Hoewel de correlatie de afgelopen weken weer is afgenomen, kan de beweging van gisteren wijzen op een hervatting van de correlatie.

BTC koers 26 oktober
Bitcoin koers stijgt – Bron: Tradingview

Of Bitcoin nog meer winst kan boeken de komende tijd lijkt dus af te hangen van de zwakte van de Amerikaanse Dollar. Dit zal op zijn beurt weer afhangen van de stappen die de Federal Reserve gaat nemen.

Morgen zal het ‘Bruto Binnenlands Product-rapport’ uitgegeven worden in Amerika. Veel investeerders zullen hier uit proberen op te maken wat het toekomstige beleid van de Federal Reserve zal worden. Momenteel wordt verwacht dat de Amerikaanse economie in het derde kwartaal met 2,4% is gegroeid, wat zou betekenen dat renteverhogingen op dit moment niet al te veel negatieve gevolgen hebben voor de economie.

Dit zou er dus voor kunnen zorgen dat de Fed nog meer rente verhogingen door zal voeren. Een verzwakkende economie zou aan de andere kant juist een eerste indicator kunnen zijn dat de Fed spoedig zal moeten afzien van haar agressieve plan om de rente te verhogen. Het worden dus een aantal spannende weken voor Bitcoin en de Amerikaanse aandelenmarkt.

Arthur Hayes ziet andere reden voor Bitcoin prijsstijging

De mede-oprichter van BitMEX, genaamd Arthur Hayes, vond een andere verklaring voor de stijgende Bitcoin koers en de dalende Dollar Index. Hayes vertelt dat het Amerikaanse ministerie van Financiën erover denkt om de markt te voorzien van meer korte termijn ‘treasury bills’ (schuldbewijzen) om een tekort op te vangen.

Volgens Hayes zou dat een heel goed teken zijn voor de aandelen en cryptomarkt en dit is dan ook de reden dat de koersen stijgen. Om precies te weten waarom dit zo is raden we je aan om het Twitter-draadje van Arthur Hayes te lezen.

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?