Altcoin

Filecoin-netwerk tot stilstand gebracht door bug

Een bug heeft ertoe geleid dat het hele netwerk van Filecoin (FIL) tot stilstand gebracht is. Het gevolg hiervan was dat het merendeel van de knooppunten van het netwerk vast kwamen te zitten op bloknummer 336.459. De bug is echter inmiddels opgespoord en opgelost door de ontwikkelaars van het netwerk.


Lotus V1.4.0

De oplossing voor de bug is hierdoor ook al uitgerold, onder de naam Lotus V1.4.0. Door een simpele update uit te voeren kon het probleem opgelost worden. Vervolgens is het netwerk herstart.

Als gevolg van het updateproces, is voor een relatief korte periode logischerwijs een vermindering in kwaliteit van het netwerk zichtbaar geweest. Dit kwam simpelweg omdat niet iedereen de update tegelijkertijd uit heeft gerold, maar dat hier soms wel een paar dagen tussen kan zitten. Het gevolg is dat iedereen zonder de update nu niet bijdraagt aan de veiligheid van het netwerk, dit gebeurt pas na het uitvoeren van de update. Dit is een probleem dat zich echter binnen enkele dagen vanzelf opgelost. Op dit moment heeft ongeveer de helft van alle knooppunten en netwerken op het netwerk de update uitgerold. Verwacht wordt dat in dit geval het netwerk later vandaag weer volledig hersteld zal zijn.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Filecoin tijdelijk gepauzeerd op crypto exchanges

Een bijkomend gevolg van de bug in het FIL-netwerk is het pauzeren van de handel in deze cryptocurrency op diverse crypto exchanges. Zo hebben bijvoorbeeld KuCoin en HBTC alle FIL-stortingen en opnames voor nu gepauzeerd. Mocht het netwerk weer op volledige toeren werken, dan zal de handel hierin weer hervat worden.

Naar verluidt heeft het ongeveer 4 uur gekost om na de crash de bug te vinden en het netwerk weer aan de praat te krijgen. Hiermee heeft het team snel weten te handelen om zo een langdurige downtime te voorkomen. Dit snelle handelen is dan ook door andere ontwikkelaars uit de cryptocurrency-wereld geprezen.