crypto analist
Bitcoin

‘Financieel systeem verouderd maar crypto is ook geen oplossing’

De meerderheid van de Amerikanen in zogenoemde swing states zegt dat het financiële systeem “verouderd” is, maar is het ermee eens dat crypto/Bitcoin misschien ook niet de oplossing is, zo blijkt uit een enquête van de Digital Currency Group.

Hoe betrouwbaar de resultaten zijn moet ook nog maar blijken, want voor de enquête waren 1.201 mensen gevonden die bereid waren deze in te vullen. Swing states zijn staten in Amerika waarin de uitslag van de verkiezingen (democraten of republikeinen) op voorhand niet duidelijk is.

Bitcoin is wel belangrijk, maar niet de oplossing

Uit hetzelfde onderzoek blijkt wel dat 90 procent van de respondenten van plan is om te stemmen in de komende Amerikaanse verkiezingen en dat standpunten van politici ten opzichte van Bitcoin en crypto een sleutelrol kunnen spelen in hun keuze.

Hoewel 70 procent van de respondenten het ermee eens is dat het financiële systeem verouderd is en 74 procent zegt dat een revisie nodig is, ziet slechts 33 procent Bitcoin en crypto als mogelijke oplossing.

Bijna 80 procent geeft aan dat het huidige financiële systeem vooral goed werkt voor de elite. Dat klopt natuurlijk, want je moet tegenwoordig investeren om de inflatie voor te blijven en dat is voor een groot deel van de bevolking niet weggelegd.

Simpelweg omdat zij hier de tijd of de capaciteiten voor hebben. Daardoor kiezen zij voor sparen in de nationale valuta en die verliest met de tijd alleen maar waarde ten opzichte van risico-assets.

Bitcoin als nieuwe weg naar financiële veiligheid en rijkdom

Slechts 41 procent van de swing voters is het ermee eens dat Bitcoin en crypto een nieuwe weg naar financiële veiligheid en rijkdom vertegenwoordigen. Dat is op zich een behoorlijk percentage, want dat zal in 2016-2017 heel anders geweest zijn.

Destijds maakte Bitcoin zijn eerste grote bullrun voor de massa mee en vonden mensen de digitale munt vooral heel eng.

Opvallend is dat 35 procent van de mensen aangeeft crypto te zien als een toekomstig betaalmiddel. Dat lijkt op dit moment nog behoorlijk onlogisch, omdat de technologie in principe niet gebouwd is voor snelle betalingen.

Dat zou alleen kunnen als je crypto bij een bank of exchange zou aanhouden, die vervolgens op de achtergrond transacties voor jou uitvoert, zodat deze de blockchain niet aanraken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Kaleo: Bitcoin koers van $200.000 in aantocht
‘Aziatische MicroStrategy’ Metaplanet overtreft alle andere Japanse aandelen
Kevin Svenson: Bitcoin naar $100.000 tijdens deze cyclus
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?