Fintech-onderneming Plaid overgenomen door Visa voor $5.3 miljard

De betalingsreus Visa heeft het financiële technologiebedrijf Plaid naar verluidt overgenomen voor een bedrag van $5.3 miljard.


Ontwikkeld netwerk

Volgens het officiële persbericht heeft de fintech-onderneming een netwerk ontwikkeld die gebruikers in staat stelt om hun financiële accounts te verbinden met applicaties waarmee zij hun financiële leven beheren.

Naar verluidt zijn er al duizenden applicaties aan het netwerk gekoppeld die gebruik maken van deze functie.


Driekwart van internetgebruikers gebruiken fintech-applicatie

Naar verluidt gebruikt circa 75% van de internetgebruikers wereldwijd een fintech-applicatie om hun fondsen te verplaatsen. Uit dit percentage blijkt dat het steeds belangrijker is geworden om fintech-applicaties te ontwikkelen die het verplaatsen van fondsen vereenvoudigd.

Door de overname van Visa, kan Visa nog meer waarde leveren voor ontwikkelaars, financiële instellingen en consumenten.


Overname

Door de overname probeert Visa om nog nauwer samen te werken met technologische, financiële bedrijven. De overname is er echter nog niet volledig door; momenteel wordt deze onderworpen aan wettelijke en gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. Ook heeft de overname geen invloed op de eerder aangekondigde aandeleninkoopprogramma, of het dividendbeleid vanuit Visa.


Visa en cryptocurrency

Onlangs werd bekend dat MoneyGram, partner van Ripple, een samenwerking is aangegaan met Visa Direct. Hiermee heeft MoneyGram haar stortingsdiensten voor betaalpassen kunnen aankondigen. Wil je hier meer over weten? Check dan even dit artikel!

Hiernaast heeft Visa ook meerdere investeringen gedaan in cryptocurrency-startups, waaronder ook Anchorage. Anchorage heeft in totaal $40 miljoen aan investeringen weten binnen te halen. Wil je hier meer over weten? Check dan even dit artikel!