Ripple, XRP
Ripple

Flare Token airdrop naar XRP houders geen succes, token valt met 70% omlaag

De gemeenschap van XRP moest er uiteindelijk twee jaar op wachten, maar gisteren was de Flare Token (FLR) airdrop eindelijk daar. Er werd gisteren meer dan 4,28 miljard FLR verdeeld over de houders van XRP op het moment van de snapshot van december 2020. De airdrop vond plaats met een verhouding van 1:1, wat betekent dat 1 XRP ook 1 FLR opleverde.

15 procent van de supply

In totaal gaf het project met de airdrop 15 procent van de supply van FLR weg. De overige 85 procent van de supply moet over de komende drie jaar worden verdeeld. De tokenhouders krijgen de mogelijkheid om te stemmen over toekomstige airdrops. Waarschijnlijk zal een groot deel van tokens worden ingezet om het platform verder te ontwikkelen.

Het Flare Network is een netwerk dat de XRP Ledger aan Ethereum kan verbinden en op die manier smart contracts mogelijk maakt voor XRP. Gebruikers van XRP kunnen een synthetische versie van XRP creëren (FXRP) en deze vervolgens op Ethereum gebruiken. Zo moet het mogelijk worden om ook met XRP gebruik te maken van smart contracts.

Gigantische dump

Het lijkt er echter op dat de XRP-gemeenschap weinig tot geen vertrouwen heeft in de toekomst van het Flare Network. De tokens werden namelijk meteen gedumpt. In eerste instantie handelden de tokens op een koers van ongeveer 15 dollarcent, maar het duurde niet lang voordat ze terugvielen naar 2 dollarcent. In totaal wist het project een handelsvolume van 25 miljoen dollar bij elkaar te schrapen op beurzen als OKX en Kraken.

Het lijkt erop dat Josh Edwards van Flare Network nog wel vertrouwen heeft in de toekomst, maar de tokenhouders zelf niet echt. Als we Edwards mogen geloven, dan handelde het project over de afgelopen week reeds 268 miljoen verzoeken voor data en transacties af. Wat dat betreft zou het een behoorlijk populair project zijn. In hoeverre dat allemaal waar is zal later blijken.

Ripple nieuws

Kan Ripple (XRP) ooit tot 100 dollar waard worden?
Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?