Newsbit

Bitcoin crash

Flinke correctie nu Bitcoin opnieuw werd afgewezen boven $40k

Bitcoin crash
TimeCoin Special Token Sale Banner

De cryptomarkt, en vooral de DeFi-markt, is hard gecorrigeerd toen de Bitcoin werd afgewezen rond de $40.000. Toch denken analisten dat er een snel herstel aan zit te komen.

DeFi index vs Tether – Bron: Tradingview

Wat gaat er nu gebeuren met de DeFi markt?

Zowel de frote DeFi-tokens als cryptocurrencies met een kleine marktkapitalisatie hebben het afgelopen weekend moeite om zich te herstellen. De belangrijkste reden achter de correctie van de DeFi-markt is dat de winsten van DeFi-tokens naar Bitcoin vloeiden toen BTC begon te dalen. Dit zien we vaker gebeuren als de markt daalt aangezien Bitcoin een stuk stabieler is dan de meeste altcoins.

De dalende trend die we vandaag mee maken versterkt de verkoopdruk op DeFi-tokens, vooral omdat het Bitcoin / Ethereum-paar de afgelopen twee dagen op korte termijn zwakte heeft gekend. Toch betekent de koersdaling van vandaag niet meteen dat Ethereum zijn hoogtepunt deze maand al achter de rug heeft. Morgen vind namelijk de lancering van de CME Ethereum-futures plaats. Dit is positief nieuws voor de ETH koers, zeker als we morgen zien dat er een hoog volume in om zal gaan.

Tegelijkertijd kan er ook een nieuwe DeFi-rally worden aangewakkerd doordat de prijs van Bitcoin deze keer netjes boven de $ 40.000 uitkomt en tussen $ 41.000 en $ 42.000 consolideert.

ETH verliest ten opzichte van BTC – Bron: tradingview

Kan Bitcoin deze maand een All Time High behalen?

De kans is zeker aanwezig dat Bitcoin deze maand zijn oude All Time High gaat verbreken. Wel moet de prijs dan snel weer boven de $40.000 weten te komen en daar voor een langere tijd boven weten te blijven. Op dit moment liggen er grote verkoopmuren op $41.000 en $42.000. Als deze niveaus doorbroken zijn lijkt BTC klaar om richtig de $45.000 of zelfs $50.000 te stijgen. Als Bitcoin weer aan kracht en consolideert boven de $40k is een voortzetting van de Ethereum rally en DeFi rally ook waarschijnlijk.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top