Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Florida laat inwoners wellicht kosten in crypto betalen

Ron DeStantis, de gouverneur van de Amerikaanse staat Florida, heeft een voorstel ingediend om bedrijven toe te staan om staatsvergoedingen te betalen met cryptocurrencies.


Florida moedigt crypto aan

Dit heeft de Republikeinse gouverneur aangekondigd in een breder budgetvoorstel voor 2022-2023. Deze is op 9 december 2021 uitgebracht.

DeSantis heeft voorgesteld om $200.000 (circa €177.500) te verstrekken aan het ‘Department of Financial Services’, om bedrijven in Florida de mogelijkheid te bieden om resterende overheidsvergoedingen rechtstreeks te betalen via cryptocurrencies. DeSantis zegt hierover het volgende:

“Florida moedigt cryptocurrency aan als handelsmiddel en bevordert de aantrekkelijkheid van Florida voor bedrijven en economische groei.”


Blockchain-technologie onderzoeken

Hiernaast wil DeSantis ook nog eens $500.000 (circa €444.000) toewijzen aan het onderzoeken van de blockchain-technologie, om bijvoorbeeld gegevens over motorvoertuigen bij te houden, diverse transacties te verifiëren en om mogelijke fraude op te sporen. Hierdoor komt er eventueel een investering van $700.000 (circa €622.000) aan om Florida crypto-vriendelijker te maken.

Florida is erg populair onder crypto-gebruikers. Miami, een stad in het zuidoostelijke deel van Florida, promoot zichzelf als de ‘Bitcoin en crypto-hoofdstad van de wereld’. Alhoewel het nog niet bevestigt is, wordt verwacht dat de wetsvoorstel op zijn minst gedeeltelijk goedgekeurd wordt. Dit blijft momenteel echter nog speculatie.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten