Crypto analist
Ethereum, Ripple

Focus verschuift: Ethereum en XRP in de spotlight na Bitcoin ETF lancering

Ondanks het succes van de recent gelanceerde Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s), heeft de digitale munt een correctiefase doorgemaakt. Interessant genoeg, in tegenstelling tot Bitcoin’s neerwaartse beweging, is er een opvallend optimisme waarneembaar in de markt voor altcoins.

Het blockchain-analyseplatform Santiment heeft specifiek drie cryptovaluta geïdentificeerd die momenteel bijzondere aandacht trekken onder investeerders.

Ethereum & XRP krijgen veel aandacht

Volgens het onderzoeksplatform Santiment heeft Ethereum (ETH) aanzienlijke aandacht en een positief sentiment van investeerders ontvangen. De discussie en het sentiment rond Ethereum hebben zelfs het hoogste niveau bereikt sinds november 2021. Dit wordt mede veroorzaakt door de succesvolle lancering van de Bitcoin ETF’s, die ook gesprekken op gang hebben gebracht over een mogelijk Ethereum-equivalent. Na de goedkeuring van deze Bitcoin ETF’s is de prijs van ETH met meer dan 20% gestegen. Op het moment van schrijven handelt Ethereum rond de $2.533, waarmee het stevig boven het steunniveau van $2.500 blijft.

Ook XRP trekt veel aandacht van investeerders. Er wordt gespeculeerd over de mogelijkheid dat in de nabije toekomst een XRP ETF zou kunnen worden goedgekeurd. Deze speculatie is deels gebaseerd op uitspraken van een leidinggevende bij vermogensbeheerder Valkyrie. De verwachting is dat de betrokkenheid van institutionele beleggers een aanzienlijke instroom van kapitaal in XRP zou kunnen stimuleren.

Cardano niet populair

Hoewel Cardano (ADA) een prijsstijging heeft ervaren, lijkt het niet dezelfde mate van aandacht in termen van discussie en sentiment te ontvangen als andere prominente cryptocurrencies zoals ETH en XRP.

Dit gebrek aan aandacht kan duiden op een relatief lagere marktinteresse of een mindere focus van de media in vergelijking met andere grote cryptomunten. Deze situatie kan op de langere termijn invloed hebben op de koers van ADA, mogelijk leidend tot een marktcorrectie, gezien de rol die investeerdersinteresse en media-aandacht spelen in de waardering van cryptocurrencies.

Analisten positief over Ethereum ETF

Na de succesvolle lancering van Spot Bitcoin ETF’s op 11 januari, heerst er een algemeen optimisme in de markt over een aanstaande goedkeuring van Spot Ethereum ETF’s. Deskundigen zoals Steven McClurg van Valkyrie Funds en Leo Mizuhara van Hashnote voorspellen niet alleen de komst van een Ethereum ETF, maar zien ook mogelijkheden voor de introductie van een Spot XRP ETF.

Ondanks enige onzekerheid rondom de Ethereum Futures ETF’s, die slechts $2 miljoen opbrachten, schat ETF analist Eric Balchunas de kans op goedkeuring van een Spot Ethereum ETF tegen mei 2024 op 70%. Deze verwachtingen wijzen op een groeiende interesse en diversificatie in de ETF-markt binnen de cryptosector.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?