Newsbit

Bitcoin

Forbes: ‘Bitcoin is te volatiel om een store of value te zijn’

Bitcoin

Steve Forbes zegt dat de Bitcoin geen goede store of value is op de lange termijn. In plaats daarvan raadt hij goud aan.


Goud een betere store of value

Volgens Steve Forbes, de CEO van het tijdschrift Forbes, heeft de prijs van de Bitcoin geprofiteerd van het FUD-fenomeen: fear, uncertainty en doubt.

“De grootst stimulans voor de Bitcoin prijsstijging is de angst dat de Federal Reserve en andere centrale banken te veel geld drukken,” Zo zei Forbes zo zei hij op zijn YouTube-show “What’s Ahead”.

Terwijl andere investeerders naar de Bitcoin hebben gekeken als een waardeopslag, zei Forbes dat hij in plaats daarvan liever goud heeft.

Hoewel hij geen opgeleide econoom is, groeide Forbes op met geld. Zijn vader, ondernemer Malcolm Forbes, richtte het gelijknamige tijdschrift Forbes op dat de jongere Forbes nu runt. Steve denkt niet dat Bitcoin de juiste investering is om het familiefortuin in stand te houden.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Bitcoin is zeker nog geen digitaal goud

“De Bitcoin blijft te volatiel om op de lange termijn een store of value te zijn zoals goud dat traditioneel doet. Het willekeurige aanbodlimiet van de Bitcoin zal de toekomstige bruikbaarheid ervan ernstig belemmeren. ”

Verder suggereerde hij dat deze eigenschappen op de een of andere manier anders waren dan die van goud.

Hij zei ook dat het aanbod van goud elk jaar gemiddeld met ongeveer 2% toeneemt. Omdat er goud gedolven wordt. Hierdoor blijft het zeldzaam, maar niet te zeldzaam. Echter zei hij dat het aanbod van goud op aarde niet oneindig is en uiteindelijk zijn limiet zal bereiken, net zoals het aanbod van de Bitcoin dat zal doen. Forbes concludeerde:

“Bitcoin evolueert, en wordt later misschien wel het nieuwe goud, maar dat is het op het moment zeker nog niet.”

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top