NFT Nieuws

NFT Nieuws

Formule 1 NFT-game van Animoca Brands stopt

Naar verluidt stopt Animoca Brands met zijn Formule 1-game genaamd F1 Delta Time. Alle spelers zullen wel nog beloond worden voor hun loyaliteit en steun.


Licentie met F1 niet verlengd

Naar verluidt is de beslissing het gevolg geworden doordat het bedrijf zijn licentie met F1 niet kon verlengen. In 2019 had het bedrijf een wereldwijde licentieovereenkomst getekend met de Formule 1, om de blockchain-videogame te ontwikkelen en daarna te publiceren. De videogame stopt later vandaag echter met opereren.

De videogame F1 Delta Time bestond in feite uit een verzamelelement op basis van NFT’s en had diverse racemodussen waaronder Time Trial en Grand Prix Mode. De overeenkomst met Animoca Brands maakte van de Formule 1 één van de eerste sportcompetities die de blockchain-ruimte betrad.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Plaats in NFT-geschiedenisboeken verdient

Het verschil met traditionele videogames is nu wel dat alle NFT’s die behaald zijn in de videogame, wat er ruim 40.000 zijn, zullen in handen blijven van zijn ruim 1.800 gebruikers. Ook zullen zij deze nog eventueel kunnen verhandelen wanneer zij dit willen.

Ondanks dit einde heeft F1 Delta Time zijn plaats in de NFT-geschiedenisboeken voor altijd veiliggesteld, ook al begon de reis vóór de grote NFT-hype van 2021. Zijn allereerste officiële Formule 1 NFT, 1-1-1 genaamd, werd in mei 2019 verkocht voor 415,9 wETH (ter waarde van ongeveer $707.000). De NFT, die de eerste digitale auto voor F1 Delta Time bevatte, trok het hoogste bedrag ooit op dat is betaald voor een niet-fungible-token van een merkgame in 2019.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten