Cryptocurrency

Fortnite op Reddit overtreft aantal tokenoverdrachten van r/cryptocurrency

Op Reddit heeft de /r/FortniteBR-community bijna vijf keer meer ERC-20-tokenoverdrachten uitgevoerd als de r/Cryptocurrency-community over dezelfde periode.


Nieuw puntensysteem

Hiermee lijkt het nieuwe op Ethereum (ETH) gebaseerde Community-puntensysteem een succes. Sinds de lancering hiervan, ongeveer 2 weken geleden, hebben al ruim 15.000 Reddit-gebruikers hier gebruik van gemaakt. Gezamenlijk hebben zij in deze periode al meer dan 18.000 tokenoverdrachten uitgevoerd. De Fortnite-community blijkt hier het meest actief. Alhoewel de CryptoCurrency- en de Fortnite-communities erg vergelijkbaar zijn in aantal abonnees, heeft de Fortnite-community circa 75% van de token-aanmeldingen binnengehaald. Hierdoor lijkt het erop dat de gaming-community cryptocurrencies met open armen ontvangen.


Verschil communities

Toch lijken er grote verschillen te zitten in de communities, ongeacht het ongeveer gelijke abonnee-aantal. Zo krijgen populaire berichten binnen de Fortnite-community vaak 4.000 upvotes en soms zelfs nog meer. Dit komt erop neer dat deze berichten circa 20x populairder zijn dan populaire berichten binnen de Crypto-community op Reddit.


Ontmoedigd door mods

Volgens Crobin Fraser, productmanager bij Bitcoin.com, weerspiegelt het lagere aantal tokenadopters binnen de Crypto-community van Reddit een ernstig probleem. Zo geeft Fraser aan dat de communities die aan cryptocurrencies als Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) én de blockchain toegewijd zijn door hun mods worden ontmoedigd om gebruik te maken van tokens. Dit is dan ook een serieus probleem.

Het gaat nu zelfs zover dat er een cryptocurrency-meme-pagina op Reddit is aangemaakt voor dergelijke situaties. Dit gebeurde ook bij een Twitteraar genaamd ‘BitFly’. Nadat deze Twitteraar een verwijzing maakte naar MOON-tokens binnen de Crypto-pagina op Reddit, werd deze door de mods verwijderd.

Alhoewel het nieuwe puntensysteem momenteel nog alleen wordt ingezet bij de Fortnite en de Crypto-community binnen Reddit, wordt verwacht dat deze functie binnenkort wordt uitgerold voor alle 450 miljoen gebruikers van het populaire platform.