FTX Exchange
Exchange

FTX heeft 2,2 miljard dollar overgemaakt aan Bankman-Fried

De failliete cryptocurrency exchange FTX heeft via gerelateerde entiteiten ongeveer $2,2 miljard overgemaakt aan de oprichter van het bedrijf, Sam Bankman-Fried (SBF). Zo liet het nieuwe management van het bedrijf weten.

$3,2 miljard voor de oprichters en belangrijke werknemers

In totaal zou er meer dan $3,2 miljard overgemaakt zijn via betalingen en leningen aan de oprichters van het bedrijf en belangrijke werknemers.

Deze betalingen werden voornamelijk gedaan door het hedgefonds Alameda Research, zo gaf FTX aan. Daar voegde het aan toe dat het deze onthullingen deed door schema’s en overzichten van financiële zaken in te dienen bij de faillissementsrechtbank.

De crypto-exchange gaf aan dat de overdrachten niet meer dan $240 miljoen omvatten. Het geld is onder andere besteed om luxe onroerend goed op de Bahama’s te kopen. Daarnaast is het geld gebruikt voor politieke en liefdadigheidsdonaties die rechtstreeks door de FTX-debiteuren zijn gedaan en substantiële overdrachten aan niet-debiteureneenheden in de Bahama’s en andere rechtsgebieden.

Faillissementsbescherming

FTX vroeg in november faillissementsbescherming aan. Daarbij zei het dat het klanten die geld op de exchange hadden gestort niet volledig kon terugbetalen. De nieuwe CEO van FTX, John Ray, heeft gezegd dat zijn topprioriteit is om de klanten van FTX terug te betalen.

Aanklagers hebben Bankman-Fried aangeklaagd voor het stelen van miljarden dollars aan FTX-gelden van klanten om verliezen bij Alameda Research te dichten. Daarnaast is Bankman-Fried aangeklaagd voor het doen van tientallen miljoenen dollars aan illegale politieke donaties om invloed te kopen in Washington, D.C.

Hij ontkent dit echter en vecht hard om uit de gevangenis te blijven. Momenteel is hij als slot in afwachting van zijn geplande fraudeproces op 2 oktober van dit jaar.

Exchange nieuws

Coinbase wil toegang tot privé-communicatie SEC voorzitter
Rho Markets herstelt van Oracle-fout: $7,6 miljoen aan stablecoins teruggegeven
WazirX kondigt premieprogramma aan na aanzienlijke cyberaanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen