FTX
Exchange

FTX herstelt $7,3 miljard aan assets, mogelijke herstart in 2024

Kan het FTX van de gevallen ondernemer Sam Bankman-Fried een comeback maken? Tijdens een hoorzitting in de faillissementsprocedure op woensdag 12 april maakten de advocaten van het beursplatform bekend dat er inmiddels voor 7,3 miljard dollar aan assets teruggevonden is. Volgens FTX-advocaat Andy Dietderich is de situatie na maanden van ellende “eindelijk stabiel en is de brand geblust.”

Comeback van FTX?

Een deel van dit vraagstuk lijkt ook af te hangen van het koersbewegingen van de cryptomarkt. Sinds het omvallen van de beurs is de koers van Bitcoin bijvoorbeeld gigantisch gestegen vanaf het lokale dieptepunt van 15.500 dollar naar de huidige koers van om en nabij de 30.000 dollar.

De advocaat van FTX erkent wel dat de koersen van de cryptomarkt onvoorspelbaar zijn en dat ze de komende periode zowel flink kunnen stijgen als dalen. “We zullen de assets tijdens de voortzetting van de zaak – hopelijk enorm- laten stijgen, maar het is ook belangrijk om niet te verliezen wat we nu hebben”, aldus Dietderich.

In januari lieten de advocaten van FTX nog weten dat er 5,5 miljard dollar aan liquide assets beschikbaar waren. Daarbij ging het om 1,7 miljard dollar aan cash, 0,3 miljard dollar een effecten en 3,5 miljard dollar aan crypto. Destijds stond de Bitcoin koers op 21.000 dollar, maar inmiddels dus alweer op 30.000 dollar.

Vergelijking met Mt. Gox

Op deze manier begint het faillissement van FTX behoorlijk op dat van Mt. Gox te lijken, dat in 2014 over de kop ging. Mt. Gox verloor een gigantische hoeveelheid Bitcoin aan hacks en andere problemen, maar de koers is inmiddels zodanig opgeklommen, dat het relatief kleine beetje Bitcoin dat over is op dit moment meer waard is dan het gehele beursplatform in 2014 voor de problemen was.

FTX-advocaat Dietderich voegt toe dat het juridische team nu in overleg gaat over de volgende stappen die ze gaan zetten. Daarbij komt dus mogelijk de herstart of herkapitalisatie van FTX aan bod. Het doel is om daar in juli 2023 duidelijkheid over te hebben met de rechter van dienst.

De definitieve bevestiging van het plan moet dan plaatsvinden rond het tweede kwartaal van 2024. We moeten dus zeker niet denken dat FTX morgen weer ineens de poorten kan openen. Zou jij het weer vertrouwen om bij FTX aan de slag te gaan als het beursplatform zijn deuren weer opent voor nieuwe klanten?

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken