Ferrari, sportauto
Exchange

FTX kocht voor 2,4 miljoen aan voertuigen op de Bahamas

De curatoren van FTX Digital Markets, het zusterbedrijf van FTX op de Bahamas, publiceerde een rapport over de fysieke assets op het eiland. Volgens dat document kocht het bedrijf 52 vastgoed-objecten op de Bahamas die op naam kwamen van individuen of familieleden van Sam Bankman-Fried, ondanks dat FTX Digital de financiering regelde. Dit vastgoed was grofweg 255 miljoen dollar waard en werd gekocht door een zusterbedrijf van FTX.

2,4 miljoen aan voertuigen

Ook ontdekten de curatoren een vloot aan voertuigen ter waarde van 2,4 miljoen dollar. Daar zitten ongetwijfeld een paar hele dure auto’s tussen. Verder kocht FTX voor 500.000 dollar aan kantoormeubelen en computeronderdelen. Daarnaast heeft het ook 13 opslagruimtes gehuurd, waarvan de inhoud nog moet worden vastgesteld.

2,4 miljoen dollar aan auto's FTX

Het is onduidelijk waar veel individuen die nog steeds onder contract staan bij FTX op dit moment zijn. “De meeste medewerkers kwamen na het faillissement niet meer op het kantoor van FTX Digital op de Bahamas. Veel belangrijke medewerkers waren expats die naar de Bahamas verhuisden met een werkvisum en het eiland weer hadden verlaten na het faillissement,” zo staat in het rapport van de curatoren.

Faillissement is in volle gang

Het faillissement van FTX is inmiddels in volle gang. De rechter oordeelde op 8 februari dat de schuldeisers van FTX toestemming hebben om dagvaardingen gericht aan individuen als Sam Bankman-Fried en zijn onmiddellijke familie te sturen. Het is overigens nog totaal niet duidelijk wanneer de zaak op zijn einde loopt en de gebruikers van het beursplatform iets van hun assets terug kunnen verwachten.

Als we bijvoorbeeld naar het omvallen van Mt. Gox in 2014 kijken, dan kan het echt nog jaren en jaren duren voordat daar sprake van is. De curatoren van Mt. Gox hebben nog steeds geen enkele Bitcoin uitgekeerd aan de schuldeisers van het gevallen beursplatform. Voor de gebruikers van FTX is het te hopen dat het in dit geval sneller gaat, maar helaas is daar op dit moment nog weinig over te zeggen.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt