FTX Crypto
Exchange

FTX lijkt bezig te zijn met nieuw plan om herlancering mogelijk te maken

Volgens recente juridische documenten werkt de nieuwe CEO van de failliete crypto-exchange FTX, John Ray, aan een herstartplan dat binnenkort werkelijkheid kan gaan worden. Dit plan zou de revival van FTX mogelijk maken.

Werk van John Ray benadrukt

Volgens recente gerechtelijke documenten heeft het FTX-team een compensatierapport gedeeld waarin het werk van CEO John Ray tijdens het Chapter 11-faillissement werd benadrukt. Het rapport vermeldde verschillende activiteiten die Ray heeft ondernomen om de belangen van de schuldenaar te behartigen. Opvallend was echter de vermelding van het opnieuw opstarten van FTX, wat de aandacht trok van de cryptogemeenschap.

Ray maakte voor het eerst melding van het herstarten van de tumultueuze crypto-exchange in januari. Destijds berichtten nieuwsbronnen dat de failliete beurs $5,5 miljard aan liquide middelen had ontdekt, terwijl de nieuwe CEO samen met schuldeisers werkte aan een revivalplan. In april werd in een ander rapport gesuggereerd dat de beurs $7,3 miljard aan activa had hersteld, en het FTX-team is van plan om de beurs tegen het tweede kwartaal van 2024 opnieuw te lanceren.

Het recentste gerechtelijke document laat zien dat een herstartplan serieus wordt overwogen. Het document benadrukte dat de nieuwe CEO de afgelopen maand een reeks vergaderingen heeft gepland met schuldeisers en debiteuren.

https://twitter.com/AFTXcreditor/status/1660753728792584195

Bespreken van structureren van de exchange

Tijdens de vergaderingen werden enkele belangrijke onderwerpen besproken, waaronder het structureren van de crypto-exchange, het herzien van plannen voor de herlancering van de beurs en het voltooien van het benodigde materiaal voor de herstart van de crypto-exchange als FTX 2.0. Volgens het gerechtelijke document lijkt het erop dat FTX binnenkort een biedingsproces zal ingaan.

Het nieuws over de herlancering van FTX had ook een positief effect op de prijs van de native FTX-token, die meer dan 13% steeg zodra het nieuws over de herlancering openbaar werd gemaakt.

Opluchting voor (deel) crypto-community

Het gerechtelijke document bracht opluchting in de crypto-community, waarbij John Ray’s inspanningen om nieuw leven in te blazen bij de exchange, die miljarden verschuldigd is aan schuldeisers, veel lof kregen. De bekende crypto-influencer op Twitter, DegenSpartan, suggereerde dat FTX 2.0 mogelijk de meest optimale weg naar herstel zou zijn voor alle betrokken partijen.

Hij stelde dat veel schuldeisers hun activa tegen lage prijzen zouden verkopen om uit die liquide middelen te komen, wat uiteindelijk de solvabiliteit van de crypto-exchange zou kunnen herstellen. Niet iedereen was echter even enthousiast over het herstartproces, aangezien sommigen beweerden dat de oorsprong van de exchange zelf gebaseerd was op frauduleuze praktijken.

Een Twitter-gebruiker uitte als slot zijn zorgen over het hervatten van de activiteiten van FTX en noemde het een sinistere zet. “FTX heeft letterlijk bloed aan hun handen door de manier waarop ze de industrie hebben ‘uitgekleed'”, zei de gebruiker.

Exchange nieuws

Binance in vergevorderde onderhandelingen om meerderheid in Zuid-Koreaanse beurs Gopax te verkopen
Bitget rapporteert kapitaalinstroom van $700 miljoen en groeiend websiteverkeer in Q2 2024
Goed crypto nieuws? FTX terugbetalingen van $16 miljard starten waarschijnlijk in december
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen