ftx crypto
Exchange

FTX overweegt Celsius te redden door assets over te nemen

De crypto-exchange FTX wil onder leiding van de crypto-miljardair Sam Bankman-Fried het Celsius Network redden.

Verwerven van assets

Bankman-Fried wil dit naar verluidt gaan doen door te bieden op de assets van de failliete geldschieter. De informatie kwam naar buiten op dezelfde dag dat Alex Mashinsky aftrad als CEO van Celsius.

Ik betreur het dat mijn aanhoudende rol als CEO een toenemende verwarring is geworden. Daarnaast spijt het me zeer over de moeilijke financiële omstandigheden waarmee de leden van onze gemeenschap worden geconfronteerd.

– Mashinsky

Voor FTX zou het verwerven van de assets van Celsius de intentie van de exchange impliceren om de kredietverstrekker te redden. Dit is vergelijkbaar met de situatie die zich voordeed bij FTX US toen het Voyager wou redden en het $1,4 miljard bood.

In gesprek met investeerders

Op 22 september gaat FTX in gesprek met zijn investeerders om $1 miljard op te halen. Dit zou de exchange helpen om zijn waardering van $32 miljard te behouden te midden van een bearmarkt.

Celsius heeft faillissement aangevraagd nadat het medio 2022 een tekort van ongeveer $1,2 miljard had. In augustus rapporteerde Reuters over Ripple’s interesse in het kopen van de assets van Celsius.

Brett Harrison is inmiddels teruggetreden als president van FTX US en zal in de komende maanden een adviserende rol aannemen.

Tot die tijd zal ik Sam Bankman-Fried en het team bijstaan bij deze overgang om ervoor te zorgen dat FTX het jaar met momentum afsluit.

– Harrison.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?