Bitcoin

Gaat Bitcoin vandaag de $50K testen?

Bitcoin is deze ochtend weer bezig aan een mooie opmars. De koers bereikte rond 07:00 ‘s ochtends zelfs een hoogtepunt van $49.350. Wat is de reden van de prijsstijging en is het mogelijk dat BTC vandaag de $50.000 grens gaat testen?

Bitcoin prijs stijgt tot boven de $49K – Bron: Tradingview

Positief Bitcoin nieuws

Er zijn een aantal factoren aan te wijzen voor de prijsstijging van vandaag. Zo is het nieuws dat er in Canada op 11 februari een Bitcoin ETF zal worden gelanceerd geweldig nieuws. Daarnaast is het rapport van Bloomberg, waarin wordt geschreven dat Morgan Stanley overweegt in Bitcoin te stappen positief nieuws voor BTC investeerders.

Het is dus wel duidelijk dat steeds meer grote bedrijven willen investeren in Bitcoin. De gegevens van Grayscale benadrukken dit feit alleen maar. Zo werd er op 11 februari duidelijk dat de Bitcoin Trust van de vermogensbeheerder nu meer dan $30 miljard waard is. Volgens Bybt bezit het bedrijf nu meer dan 653.830 BTC.


De Bitcoin ETF

Grayscale kreeg bekendheid door institutionele beleggers een manier te bieden om indirecte blootstelling aan BTC te verwerven. Toch is dit niet altijd even handig. Mede daardoor vragen Amerikaanse institutionele beleggers om een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF). In 2017 werd er al een aanvraag gedaan door Gemini, maar deze, en vele andere aanvragen werd afgewezen vanwege de onvolwassenheid van de Bitcoin markt.

Op 11 februari 2021 werd echter het ‘Purpose Bitcoin Fund‘ gelanceerd in Canada. Dit fonds is de eerste Bitcoin ETF in Noord-Amerika en wordt verhandeld op de beurs van Toronto. Zeker omdat Canada nu de ETF heeft goedgekeurd wordt de druk op de SEC in Amerika steeds groter. Het wordt daardoor steeds waarschijnlijker dat er ook in Amerika spoedig een Bitcoin ETF goedgekeurd zal gaan worden. Hierdoor zullen institutionele beleggers nog beter in staat zijn om Bitcoin te kopen.


Gaat Bitcoin de $50.000 grens doorbreken?

Al met al zien we dus dat BTC razendsnel in de mainstream terecht komt. Dit zorgt voor een enorme kapitaalinstroom en een bull run die nog lang niet gestopt lijkt te zijn. Al dit positieve nieuws zorgt ervoor dat veel handelaren verwachten dat Bitcoin de komende dagen de psychologische $50.000 barrière gaat testen. Dit niveau zal niet zomaar doorbroken worden, maar mocht de koers erdoorheen schieten lijkt de grootste digitale valuta op weg naar enorme hoogtes.

Bitcoin nieuws

Worden Bitcoin ETF’s via Hongkong toegankelijk voor Chinese beleggers?
Slapend Bitcoin-adres uit Satoshi-tijdperk plotseling geactiveerd na tien jaar rust
Populaire crypto analist ziet ‘fantastische setup’ voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC