Bitcoin Nieuws

“Meer bedrijven zullen Tesla volgen en in Bitcoin investeren”

Michael Sonnenshein, de CEO van Grayscale, is ervan overtuigd dat grote bedrijven Tesla zullen volgen en in Bitcoin zullen investeren.


Andere bedrijven zullen het voorbeeld van Tesla volgen

Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale Investments, zei gisteren dat meer grote bedrijven in Bitcoin zullen investeren na de aankoop van Tesla. Sonnenshein benadrukte bij de CNBC dat Tesla niet het eerste en zeker niet het laatste grote bedrijf is dat Bitcoin aan zijn balans toevoegde. Hij is van mening dat dat voorbeeld zal worden gevolgd door andere grote ondernemingen.

“Je zult veel andere visionaire leiders en bedrijven zien die beseffen dat het echt van ‘waarom?’ naar ‘waarom niet?’ is gegaan”, zei hij.

Meerdere personen uit de crypto-industrie zijn het daarmee eens. David Wachsman, CEO en oprichter van Wachsman, zei het volgende:

“Musk’s investering in Bitcoin zal de institutionele acceptatie die crypto-activa legitimeert aanzienlijk versnellen. De tekenen van institutionele angst om crypto mis te lopen (FOMO) zijn al zichtbaar. Het zal interessant zijn om te zien of deze beweging een golf van andere ondernemingen en instellingen ertoe aanzet om dit voorbeeld te volgen.”

Niet iedereen is het er echter mee eens. Sommige experts twijfelen aan het idee dat meer bedrijven zullen volgen.

“Het is ongebruikelijk, het is riskant en het zal niet noodzakelijk de afdekking bieden waarnaar ze op zoek zijn”, vertelde Campbell Harvey. Harvey is een professor aan de Duke University in Durham, North Carolina. “Dat vind ik oké als je een hedgefonds bent en je klanten weten dat dit precies is wat je doet. Je doet speculatieve weddenschappen, soms werken ze en soms niet… maar Tesla is geen hedgefonds.”


Een Tesla kopen met Bitcoin

Gastheer Andrew Ross Sorkin vroeg zich wel af of het zinvol zou zijn om Bitcoin als betaalmiddel te gebruiken. Vooral wanneer het schaarse activum grotendeels als een investering wordt beschouwd. Dit roept inderdaad enkele vragen op. Tesla zegt dat het bedrijf in de toekomst openstaat om cryptocurrency te accepteren als betaling voor zijn elektrische voertuigen.

Voor Sonnenshein is dit echter geen probleem. Hij is ervan overtuigd dat Bitcoin-betalingen Tesla en andere bedrijven zullen helpen nieuwe klanten aan te trekken. “Voor meer bedrijven is het gewoon een extra manier waarop mensen kunnen betalen”, zei hij. Ook zou Tesla het kunnen gebruiken als een middel om grotere voorraden Bitcoin op te bouwen, zoals Litecoin-oprichter Charlie Lee opmerkte.

Bitcoin nieuws

<strong>Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?</strong>” title=”<strong>Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?</strong>” width=”322″ height=”165″/>
        </figure>
      </a>
    </header>

    <article>
      <a href=

Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?

Het drama rondom FTX is nog altijd in volle gang, maar de impact op de koersen lijkt grotendeels voorbij.

Inkomsten van Bitcoin-mining op laagste niveau sinds 2 jaar
Hoe laag kan de Bitcoin koers gaan?
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten