Bitcoinn bearmarket
Bitcoin

Gaat de Bitcoin koers opnieuw crashen?

Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn voor Bitcoin op dit moment. Hoewel de Bitcoin koers op 14 maart nog een nieuwe all-time high van 73.800 dollar wist te noteren, lijken dus bulls nu wat moeite te hebben om de munt weer richting dat niveau te krijgen.

Veel analisten waarschuwen nu voor gigantische correcties in aanloop naar de halving. Moeten we ons zorgen maken over Bitcoin?

Driedubbele top voor de Bitcoin koers

De laatste poging van Bitcoin om richting de 73.800 dollar te stijgen betekent een driedubbele top voor de koers. Meestal is dat een slecht tegen, omdat dit betekent dat hier enorm veel weerstand is voor de bears. Het lijkt erop dat investeerders rond dit niveau niet huiverig zijn om winsten te pakken.

Arthur Hayes, de mede-oprichter van BitMEX, voorspelt dat de halving van Bitcoin en de strategieën van de Amerikaanse centrale bank en het ministerie van financiën voor een “grote uitverkoop” van Bitcoin gaat zorgen.

Daarmee doelt hij uiteraard op grote dalingen voor de digitale munt. Gezien de enorme stijgingen gedurende het eerste kwartaal van 2024 zou dat helemaal niet zo gek zijn. Met name 15 april tot 1 mei lijkt, onder andere vanwege het Amerikaanse belastingseizoen, een lastige periode te worden voor Bitcoin en de rest van de financiële markt.

Bitcoin crash naar $20.000 mogelijk?

Bij Deutsche Bank organiseerde men recent een enquête en daaruit blijkt dat veel mensen nog een gigantische correctie voor Bitcoin verwachten. Zodanig zelfs, dat we mogelijk opnieuw een Bitcoin koers van 20.000 dollar op de borden zullen zien. Dat lijkt momenteel onwaarschijnlijk, maar in deze markt kun je niets helemaal uitsluiten.

Het gaat echter wel om een enquête onder consumenten, die Bitcoin mogelijk niet op de voet volgen. Dat wil zeggen dat zij wellicht niet weten hoeveel kapitaal de Spot Bitcoin ETFs in Amerika momenteel binnenhalen en dat de halving eraan komt, die meestal ook bullish is voor Bitcoin.

Slechts 10 procent van de 3.600 deelnemers verwacht dat de koers in december 2024 boven de 75.000 dollar staat. 40 procent is optimistisch over de toekomst van de digitale munt, terwijl 38 procent aangeeft dat Bitcoin waarschijnlijk van het financiële wereldtoneel zal verdwijnen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?