Nieuws, Trending

Gaat de Bitcoin overleven? De 10 bewogen jaren van de grootste Crypto

Bitcoin heeft is 10 jaar tijd een enorme weg afgelegd. Ondanks het lastige koersverloop dit jaar, is de enorm positieve langetermijntrend niet te negeren. De vraag is nu of de grootste cryptocurrency het gaat overleven.

De 10 bewogen Bitcoin (BTC) jaren

Bitcoin is een lange tijd dominant geweest, de enige speler op de cryptocurrency markt. Het is pas in de laatste vijf jaar dat Bitcoin belangrijke concurrenten heeft gekregen. Ethereum, na Bitcoin de grootste cryptocurrency ter wereld, werd voor het eerst gestart in 2013. Sindsdien zijn er enorm veel cryptotokens bijgekomen. De cryptomarkt ontplofte en er zijn tijdens de zogenoemde ‘crypto gold rush’ van 2017 enorm veel afgevallen. Bijna elke crypto die in deze periode startte ontplofte investeerders kochten elke token die enig toekomst perspectief hadden. De dalende koers in 2018 heeft er voor gezorgd dat een enorm gedeelte van deze overhypte crypto’s failliet zijn gegaan.

Altcoins VS Bitcoin

Ondanks de enorme concurrentie heeft Bitcoin zich goed staande gehouden. De grootste digitale valuta ter wereld heeft nog steeds een enorme dominantie over de crypto markt. BTC heeft op dit moment nog steeds meer dan 50 procent van de cryptomarkt in zijn handen. Toch zien we dat belangrijke altcoins als Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash en EOS langzamerhand terrein winnen. Vorig jaar maar lag de dominantie van de Bitcoin nog boven de 85 procent. Sindsdien is er een dalende trend te zien in de BTC dominantie. De vraag is nu of de altcoins Bitcoin op gaan slokken of dat BTC haar nummer 1 positie weet vast te houden.