Ripple daalt, xrp daalt
Ripple

Gaat de Ripple prijs nog verder dalen?

De cryptomarkt bevindt zich sinds november 2021 in een neerwaartse trend. Veel cryptomunten bereikte op dat moment hun hoogste punt ooit, voordat ze terugvielen naar belangrijke ondersteuningsniveaus.

Ripple is één van de weinige top 10 cryptomunten die geen All Time High noteerde in november 2021. XRP bereikte zijn hoogste punt ooit in 2018 en is er sindsdien niet meer in geslaagd om hier in de buurt te komen.

Wat is Ripple en wat is XRP?

RippleNet is een wereldwijd betalingsplatform gecreëerd door Ripple. Ripple is dus het bedrijf die de XRP-token heeft gebouwd en uitgegeven. XRP is de token op het XRP-grootboek, dat on-demand liquiditeit biedt aan financiële dienstverleners. Wil je een veel uitgebreidere uitleg over Ripple? Klik dan hier.

Waarom crashte XRP in 2022?

De Ripple prijs is, net als die van bijna alle andere cryptomunten flink gedaald in 2022. De redenen hiervoor zijn divers en hebben eigelijk weinig te maken met het bedrijf Ripple. Een aantal externe factoren hebben voor de koersval gezorgd dit jaar. Enkele van die redenen zijn;

  • de slepende rechtszaak met de SEC
  • de oorlog in Oekraïne
  • de ineenstorting van Terra
  • renteverhogingen
  • en strengere regelgeving

Zo ongeveer alle cryptotokens crashten dit jaar zo’n 50%. De XRP prijs staat zelfs 59 procent lager. De prijs is gedaald van een hoogtepunt van $0,90 naar de huidige prijs van $0,38.

Gaat de XRP prijs dalen tot $0,20?

Het is geen verrassing dat de XRP-grafiek er momenteel niet goed uitziet. In feite consolideert de huidige prijs zich rond een zeer belangrijk prijsgebied tussen de $0,38 en $0,40. Als de prijs de komende dagen niet stijgt, bestaat de kans dat de Ripple koers een duikvlucht neemt tot de psychologische prijs van $0,30. Als dit niveau ook wordt doorbroken, zouden de volgende ondersteuning de psychologische prijs van $0,20 zijn.

Ripple nieuws

Kan Ripple (XRP) ooit $100 waard worden?
Besloten SEC-vergadering wakkert speculatie aan over schikking met Ripple
Deskundigen voorspellen: XRP is klaar voor een ongekende koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?