Shiba Inu, Shib
Shiba inu

Gaat de Shiba Inu koers crashen? ‘Death Candle’ hint op mogelijke crash

Shiba Inu (SHIB) heeft eindelijk de $0,00001 grens doorbroken nadat het een lange periode onder dit prijsniveau handelde. Op 17 december bereikte het zelfs een lokale piek van $0,00001165, maar daarna volgde een daling van meer dan 15%.

Deze daling resulteerde in wat in de cryptowereld bekend staat als een “death candle”, een fenomeen dat dikwijls duidt op een verandering in marktsentiment van positief (bullish) naar negatief (bearish).

Signalen voor een mogelijke prijsdaling

De recente scherpe daling van Shiba Inu (SHIB) lijkt grotendeels veroorzaakt te worden door massale verkopen door grote beleggers, bekend als ‘whales’. Deze verkopen zetten een neerwaartse druk op de prijs, wat weer kan leiden tot een kettingreactie, met potentieel verdere prijsdalingen tot gevolg. De waargenomen “death candle” en de bijbehorende snelle prijsval kunnen wijzen op het einde van SHIB’s recente prijsstijgingen en suggereren een mogelijke neerwaartse trend.

Voor beleggers die overwegen SHIB aan te schaffen of hun positie uit te breiden, dient de “death candle” als een waarschuwing voor verhoogde marktrisico’s. Dit benadrukt de noodzaak van voorzichtigheid en het bewustzijn van het risico op verdere prijsdalingen. Tegelijkertijd kan de prijsdaling ook kansen bieden voor investeerders om SHIB tegen een lagere waarde aan te kopen.

Shiba Inu verbrand 8 miljard tokens

Recentelijk heeft het Shiba Inu-netwerk een opmerkelijke stap gezet door 8 miljard tokens uit circulatie te halen, wat leidde tot een explosieve stijging van de verbrandingsratio met maar liefst 779.000% binnen één dag. Deze actie, georkestreerd door het Shiba Inu-team, maakt deel uit van een doelgerichte strategie om het totale aanbod te verminderen en daarmee potentieel de prijs van de token te verhogen.

Volgens Shibburn, een platform dat de verbrandingsactiviteiten van SHIB monitort, werd het merendeel van deze tokens verbrand in een enkele transactie. Hoofdontwikkelaar van Shiba Inu, Shytoshi Kusama, heeft laten doorschemeren dat er meer verbrandingen gepland staan om zo de waarde van de token verder te stimuleren.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

4 redenen waarom de Shiba Inu koers fors is gestegen
Shibarium hard fork maakt Shiba Inu razendsnel en goedkoop?
Shiba Inu nu ook te koop met PayPal door partnerschap met MoonPay
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC