Shiba Inu, SHIB
Shiba inu

Shiba Inu burn rate stijgt explosief met 779.000%

Shiba Inu (SHIB) maakte gisteren een aanzienlijke stijging door tot een koers van $0,00001165, het hoogste niveau in 8 maanden tijd. Deze stijging ging gepaard met een toenemende interesse, zoals blijkt uit de significante toename van het aantal verbrande SHIB tokens. Binnen een periode van slechts 24 uur steeg de burn rate met een opmerkelijke 779.000%, wat resulteerde in een totale verbranding van 8 miljard Shiba Inu munten.

De data over de verbrande SHIB tokens werd inzichtelijk gemaakt door Shibburn, een platform dat gespecialiseerd is in het monitoren van deze activiteit. Opvallend was dat het grootste deel van de tokens in slechts één transactie werd verbrand. Deze aanzienlijke verbranding van de cryptomunten werd geïnitieerd door een specifieke actie van het Shiba Inu-team, zoals aangekondigd door hun marketinghoofd Lucie. Het doel van deze actie was het permanent uit de circulatie halen van een significant aantal tokens, als onderdeel van een strategie om het aanbod te verminderen en potentieel de prijs van de token te verhogen.

Volgens Shytoshi Kusama, de hoofdontwikkelaar van Shiba Inu, blijft het niet bij deze verbranding. De ontwikkelaar heeft gehint op toekomstige SHIB verbrandingen die mogelijk meer dan $1,2 miljoen uit de circulatie zouden halen. Voor dergelijke verbrandingen is consensus nodig onder de Shiba Inu gemeenschap.

Shiba Inu betreed Japanse markt

Shiba Inu heeft een belangrijke strategische stap gezet door te worden opgenomen op Coincheck, een vooraanstaande Japanse cryptocurrency exchange. Deze notering biedt Japanse beleggers directe toegang tot SHIB, wat een aanzienlijke uitbreiding betekent in Japan. Hoofdontwikkelaar Shytoshi Kusama heeft deze belangrijke mijlpaal onder de aandacht gebracht via sociale media.

Deze stap is een onderdeel van Shiba Inu’s bredere strategie om wereldwijde adoptie te stimuleren. De focus ligt hierbij op het vergroten van de internationale aanwezigheid en het opbouwen van een sterke gemeenschap. Dit is van essentieel belang voor de langetermijnstabiliteit van de munt en haar positie in de wereldwijde cryptomarkt.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

4 redenen waarom de Shiba Inu koers fors is gestegen
Shibarium hard fork maakt Shiba Inu razendsnel en goedkoop?
Shiba Inu nu ook te koop met PayPal door partnerschap met MoonPay
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC