japan-crypto
Shiba inu

Goed nieuws voor Shiba Inu: Notering op Japanse beurs brengt wereldwijde aandacht

De concurrentie tussen honden-gebaseerde memecoins is recentelijk intenser geworden. Bonk (BONK) heeft een opvallende groei doorgemaakt. Shiba Inu (SHIB) is echter niet van plan zich gewonnen te geven en zet een tegenoffensief in. Terwijl Bonk onlangs is toegevoegd aan Coinbase, een prominente Amerikaanse exchange, heeft SHIB een notering gekregen op Coincheck, een bekende Japanse exchange.

Deze notering van SHIB op Coincheck stelt Japanse beleggers in staat om in de munt te handelen en te investeren via een gereguleerd en betrouwbaar platform. Dit is bijzonder symbolisch, aangezien de mascotte van het Shiba Inu meme-project, het Shiba Inu hondenras, zijn oorsprong vindt in Japan. Shytoshi Kusama, de hoofdontwikkelaar van Shiba Inu, reageerde op deze mijlpaal met een Japans bericht op X, een platform vergelijkbaar met het vroegere Twitter, waarbij hij de exchange verwelkomde.

De route naar internationale adoptie

Er zijn voornemens om SHIB te integreren in het Coincheck ecosysteem, bijvoorbeeld als betaaloptie op hun marktplaats voor non-fungible tokens (NFT’s). Volgens het Shiba Inu-team is deze samenwerking met de Japanse exchange slechts een eerste stap in hun strategie voor wereldwijde expansie.

Het team is van plan om in de nabije toekomst de invloed en het bereik van SHIB internationaal te vergroten. Dit willen ze bereiken door samenwerkingen aan te gaan met meer exchanges. Een dergelijke uitbreiding kan bijdragen aan het vormen van een grotere gemeenschap van ondersteuners en gebruikers, wat cruciaal is voor de lange termijn adoptie van de munt.

Whales vullen hun zakken met SHIB

Recente analyses van het blockchain analyseplatform IntoTheBlock tonen aan dat ‘whales’, ofwel grote investeerders, een significante rol spelen in de recente koersstijging van de SHIB-token. Sinds 10 december is er een aanzienlijke toename, bijna 1100%, in de netto instroom van SHIB door deze investeerders.

Dit wijst op een groeiend vertrouwen in het potentieel van de munt. Deze toename in activiteit van de whales valt samen met de groeiende adoptie van Shibarium, Shiba Inu’s Layer-2 platform. Belangrijke verbeteringen op het vlak van schaalbaarheid en efficiëntie hebben het optimisme onder de investeerders versterkt.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

ShibaSwap eindelijk live op Shibarium, met nieuwe functies en meer Shiba Inu-burns
Waarom stijgt de Shiba Inu koers vandaag?
4 redenen waarom de Shiba Inu koers fors is gestegen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten