Ethereum
Ethereum

Gaat Ethereum spoedig de cruciale $3.000 grens doorbreken?

In de afgelopen week heeft Ethereum (ETH) een opmerkelijke waardestijging ervaren, met een groei van meer dan 17%. Hiermee behoort het tot een van de grootste stijgers in de cryptomarkt. Handelaren en investeerders vragen zich nu af: Zal Ethereum binnenkort het kritieke psychologische weerstandspunt van $3.000 overstijgen? In dit artikel duiken we dieper in deze kwestie.

Belangrijke weerstandsniveaus

Om de grens van $3.000 te doorbreken, is het cruciaal om enkele sleutelweerstandsniveaus in de gaten te houden. De Fibonacci retracement tool, gebruikt voor het bepalen van potentiële steun- en weerstandsniveaus gebaseerd op de Fibonacci-reeks, identificeert $2.920 en $2.940 als belangrijke hindernissen.

Ten tijde van dit schrijven is het eerste weerstandsniveau al overwonnen. Als deze positieve trend aanhoudt en ook het volgende niveau wordt doorbroken, dan ligt de weg open voor een prijsstijging tot boven de $3.000. Dit zou een opmerkelijke prestatie zijn, gezien Ethereum sinds april 2022 niet meer zo’n waardering heeft gekend.

Ethereum ETF: Een nieuwe fase van groei en acceptatie

Zoals eerder de introductie van Spot exchange-traded fund (ETF) producten in de Verenigde Staten een aanzienlijke waardestijging voor Bitcoin veroorzaakte, kan een soortgelijk fonds ook Ethereum een aanzienlijke boost geven, waardoor de munt mogelijk nog veel verder zal stijgen.

In een recent interview met het Wall Street Journal benadrukte Cathie Wood, de CEO van Ark Invest, het potentieel van ETF’s in de cryptosector. Ze voorspelde dat Ethereum mogelijk de enige digitale valuta is die in de VS goedkeuring zou kunnen krijgen voor een dergelijk product.

ARK Invest heeft reeds een aanvraag voor een Ethereum Spot ETF ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), met de verwachting dat er in de zomer een besluit wordt genomen. Deze ontwikkeling onderstreept de groeiende acceptatie van Ethereum en de mogelijke positieve impact op zijn waarde bij goedkeuring.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC