Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Gaat Ripple (XRP) weer toegevoegd worden aan Amerikaanse exchanges?

Nadat er verrassend goed nieuws voor Ripple is gekomen uit de hoorzitting van afgelopen vrijdag, hoopt de XRP-community dat de token opnieuw om Amerikaanse exchanges toegevoegd zal worden. Sinds het nieuws is de hashtag #relistXRP trending op Twitter.


Het opvallende nieuws waar we over spreken gaat over de uitspraak van één van de advocaten van de SEC. Die zei tijdens de hoorzitting namelijk dat alléén Ripple en gelieerde ondernemingen van het bedrijf illegaal XRP-tokens kunnen verkopen. Dat betekent, volgens advocaat Jeremy Hogan, dat crypto exchanges de token gewoon legaal michten verkopen en de wet ook niet schenden als ze de token opnieuw zullen aanbieden.

Sinds de hoorzitting heeft de SEC nog geen commentaar op de kwestie, maar op Twitter is de hashtag #relistXRP zeer populair. Nadat de hashtag zaterdag al ’trending’ was in Australië, slaagde de XRP-community er gisteren in hetzelfde te doen in Amerika.


Ondanks de positiviteit van de community is de uitdrukking “alleen Ripple en gelieerde ondernemingen van Ripple” van de SEC advocaat meer omstreden dan gedacht.

Een paar uur geleden herhaalde Jeremy Hogan via Twitter zijn standpunt en legde uit dat de term ‘gelieerde onderneming’ wordt gedefinieerd in Regel 405 van de Securities Act van 1933. Dienovereenkomstig is het een ‘persoon (of entiteit) die direct of indirect via een of meer tussenpersonen, controleert, wordt gecontroleerd door, of staat onder gemeenschappelijke controle ”.

Hogan concludeerde: “Vertel het Coinbase, controleert Ripple jou?” Een andere populaire advocaat in de XRP-gemeenschap, Jesse Hynes, vertelde echter dat er zou kunnen worden beweerd “dat een exchange een dealer is en dus niet is vrijgesteld van Sectie 5”.

Hogan reageerde hier op met het volgende antwoord:

“Zelfs als ze als een broker-dealer worden beschouwd, heeft de SEC al geregistreerd in reactie op Deaton’s motie dat er geen juridische bepaling is geweest van de ‘status’ van XRP. Dus de exchanges zijn nu in beide richtingen gedekt.”

Ondanks de bovenstaande argumenten verwacht Hynes niet dat exchanges vrij zijn om de token weer te verhandelen. Het is nu de vraag welke van de 2 advocaten gelijk krijgt. Maar, als Hogan inderdaad gelijk krijgt en Amerikaanse exchanges de munt weer toe gaan voegen kan dat een enorme koersstijging veroorzaken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten