Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Galaxy Digital en Alerian gaan samen acht crypto-indexen lanceren

Galaxy Digital Holdings is met Alerian en S-Network Global-indexen gaan samenwerken met als doel om acht crypto-gerichte blockchain-indexen te lanceren.


Twee crypto-indexfamilies

Het bedrijven-duo heeft als onderdeel van de samenwerking naar verluidt twee crypto-indexfamilies gelanceerd met de namen ‘Alerian Galaxy Global Blockchain Indexes’ en ‘Alerian Galaxy Global Cryptocurrency-Focused Blockchain Indexes’. Onder deze indexfamilies zullen de acht aanbiedingen worden vermeld.

De passieve indexen bieden naar verluidt blootstelling aan ‘publieke bedrijven en geselecteerde investeringsvehikels’, die actief betrokken zijn in de crypto- en blockchain-sectoren. Maandelijks zullen de indexen opnieuw in evenwicht worden gebracht. Steve Kurz, partner en hoofd vermogensbeheer bij Galaxy Digital, zegt het volgende over de nieuwe indexen:

“Ons doel is om investeerders te blijven voorzien van naadloze, institutionele en innovatieve toegangspunten tot het opkomende ecosysteem van digitale activa. Met deze indexen zetten we daar een grote stap in.”


Uitbreiding van indexen-aanbod

Eén van de in totaal acht nieuwe producten is de ‘Alerian Galaxy Global Cryptocurrency-Focused Blockchain CRYPTE Index’, die diverse cryptobedrijven volgt, waaronder ook Coinbase en Square. Een andere index, de Alerian Galaxy Global Blockchain Index (BCHAIN), volgt naar verluidt juist technologiebedrijven als Microsoft, Facebook en Mastercard.

Galaxy breidde eerder deze maand al zijn aanbod uit, maar dan via een samenwerking met Bloomberg. Zij willen gezamenlijk een DeFi-index lanceren die projecten zoals Uniswap (UNI), Aave (AAVE) en Compound (COMP) volgt en bijhoudt. Het bedrijf zet hierdoor in één klap grote stappen in de wereld van crypto en blockchain-indexen.

In 2018 werkte het bedrijf aanvankelijk samen met Bloomberg om een crypto-benchmarkindex uit te brengen die 10 van de beste cryptocurrencies volgt op het gebied van liquiditeit. Het bedrijf is hierdoor al bekend in de crypto-wereld en heeft hierin al een naam voor zichzelf ontwikkeld. Het is op dit moment nog niet bekend wat de volgende stap van het bedrijf precies zal gaan zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten