GameStop
NFT

Gamingretailer GameStop stopt met NFT-marktplaats vanwege regelgevingsonzekerheid

GameStop, een toonaangevende retailer in de gamingindustrie, heeft aangekondigd dat het zijn non-fungible token (NFT)-marktplaats volgende maand zal afbouwen. Dit besluit is genomen vanwege de voortdurende onzekerheid rondom de regelgeving in de crypto-ruimte.

Nog twee weken toegang tot platform

Volgens een verklaring op de website van GameStop hebben gebruikers nog iets meer dan twee weken de tijd om toegang te krijgen tot het NFT-platform. Het bedrijf verzekerde NFT-houders dat hun NFT’s op de blockchain blijven en toegankelijk en verkoopbaar zijn via andere platforms. Vanaf 2 februari 2024 kunnen klanten echter niet langer NFT’s kopen, verkopen of creëren op het platform van GameStop.

Deze stap markeert een verdere terugtrekking van GameStop uit de cryptodiensten, grotendeels te wijten aan het gebrek aan duidelijke regelgeving in de sector. GameStop benadrukte dat de aanhoudende onzekerheid in de crypto-ruimte een belangrijke factor is in hun beslissing om de NFT-marktplaats af te bouwen.

Stap naar strengere regelgeving is gezet

Ondertussen ziet de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) hun recente besluit om 11 Bitcoin ETF’s goed te keuren als een positieve stap naar strengere regelgeving in de crypto-industrie. Dit besluit wordt door velen in de sector gezien als een teken van toenemende openheid van toezichthouders voor verdere regelgeving.

Deze aankondiging volgt op eerdere verminderingen van het crypto-aanbod door GameStop. In augustus 2023 raadde het bedrijf klanten aan om hun ‘Secret PassPhrase’ te beveiligen als reactie op de stopzetting van toegang tot iOS- en Chrome Extension-portefeuilles. En in december 2022 kondigde GameStop aan zich terug te trekken uit de focus op crypto na een nettoverlies van $ 94,7 miljoen in het derde kwartaal en ontslagen bij de afdeling digitale activa.

GameStop CEO Matt Furlong benadrukte dat hoewel het bedrijf optimistisch blijft over het potentieel van digitale activa in de gamingwereld, ze voorzichtig zijn met het riskeren van significant aandeelhouderskapitaal in dit gebied.

NFT nieuws

Herstructurering bij Yuga Labs na moeilijke periode
Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?