Brad garlinghouse
Ripple

Garlinghouse: De SEC schaadt investeerders in plaats van ze te beschermen

De CEO van Ripple heeft opnieuw zijn frustratie geuit over de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Volgens Brad Garlinghouse heeft de SEC een plicht om zich in te zetten voor consumenten, maar dat zijn ze volgens hem duidelijk vergeten.

“Er wordt geen rekening gehouden met de bedrijven en mensen die deze aanpak heeft geschaad”, zei Garlinghouse, die zijn verontwaardiging uitte over de regelgevende benadering van de SEC. “De SEC is duidelijk vergeten dat de overheid voor de mensen werkt.”

De SEC speelt een smerig spelletje

Volgens de CEO van Ripple is de rechtszaak die de SEC tegen zijn bedrijf heeft aangespannen een soort spelletje voor de financiële waakhond. De SEC heeft niets te verliezen. De regering en de belastingbetalers financieren de rechtszaak en precies dat is de reden dat de SEC de zaak alsmaar blijft vertragen. Garlinghouse wijst er zelfs op dat de slepende rechtszaak zelfs positief uitpakt voor de SEC. De commissie heeft de afgelopen maanden namelijk steeds meer geld gekregen van de overheid om zijn crypto-handhavingstak uit te breiden. Dat blijkt uit het feit dat het personeelsbestand recentelijk bijna is verdubbeld.

De SEC brengt investeerders alleen maar schade toe

De SEC klaagde in december 2020, CEO Brad Garlinghouse, Ripple mede-oprichter Chris Larsen en Ripple Labs aan voor de verkoop van niet geregistreerde effecten. Opvallend is dat, terwijl het de plicht is van de SEC om consumenten te beschermen, de rechtszaak alleen maar schade heeft toegebracht aan beleggers. Dat blijkt wel uit het feit dat meer dan tachtig duizend XRP investeerders zich verenigd hebben om zich juridisch te verzetten tegen de SEC.

De zaak loopt nu al bijna 2 jaar, maar bevindt zich eindelijk in een afrondende fase. De CEO van Ripple zei onlangs dat hij verwacht dat er een beslissing zal vallen in het eerste kwartaal van 2023. Over het algemeen dichten juridisch experts Ripple een goede kans toe op een overwinning.

Ripple nieuws

Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Kan Ripple (XRP) ooit tot 100 dollar waard worden?
Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen