Ripple

Garlinghouse vergelijkt Ripple met Amazon

In het langverwachte interview met CNN vergelijkt de Ripple CEO, Brad Garlinghouse, zijn bedrijf met e-commerce kolos Amazon. Met behulp van deze vergelijking legde hij uit waarom centrale banken op een dag XRP gaan gebruiken.


Ripple volgt het voorbeeld van Amazon

Toen de interviewster, genaamd Julia Chatterley, suggereerde dat Ripple mogelijk bezig een platform te bouwen dat de XRP token zou kunnen vervangen door een ‘Fed Coin’, was het antwoord van Garlinghouse dat het inderdaad een mogelijkheid is. Hij zei:

“Op dit moment zijn de klanten waarop we ons richten commerciële banken en betalingsproviders. Maar we denken heel goed na over andere soorten klanten die we kunnen bedienen.”

Garlinghouse herinnerde eraan dat Amazon aanvankelijk alleen boeken verkocht. Voor Ripple waren grensoverschrijdende betalingen de eerste pijler, maar hij sluit niet uit dat het zich ook in andere niches van de industrie kan aftakken.

“We willen ervoor zorgen dat we grensoverschrijdende betalingen winnen voordat we ons met iets anders gaan bemoeien.”


Geen beursgang in de nabije toekomst

Zoals eerder gemeld door Newsbit wilde de XRP community graag meer informatie over de mogelijke beursgang van Ripple. Volgens Garlinghouse werden zijn woorden gewoon verkeerd begrepen toen hij zei dat Ripple niet de laatste zou zijn van de dreigende crypto IPO-race.

“Ik hield het een soort van open en mensen hoorden iets een beetje anders dan ik bedoeld had.”