Ripple

Ripple CEO weer bij CNN. Zal hij praten over een beursgang?

Julia Chatterley van CNN heeft de XRP community enthousiast gemaakt door aan te kondigen dat de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, terugkomt voor nog een interview. Hoewel ze geen specifieke datum onthulde, zei ze wel dat het ‘heel snel’ zou plaatsvinden en vroeg ze de cryptocommunity om haar te helpen met het verzinnen van vragen.


Ripple’s plannen voor een beursgang

De belangrijkste vragen lijken te zijn gecentreerd rond Ripple’s plan om een beursgang te maken. Zoals eerder gemeld door Newsbit, onthulde Garlinghouse dat Ripple “voorop wil lopen” wanneer de cryptowereld massaal een beursgang gaat maken.

Zijn woorden veroorzaakten veel speculaties over hoe dit de prijs van het token zou beïnvloeden. Analisten lijken hier nog niet helemaal uit te zijn. Aan de ene kant zou het enorm veel aandacht brengen naar Ripple, wat de koers kan laten stijgen. Aan de andere kant brengt een beursgang veel verplichtingen met zich mee. Dit zou de XRP token ook kunnen schaden.

Een belangrijke vraag die onderzoeker Leonidas Hadjiloizou wil weten is of Ripple minder XRP tokens gaat dumpen en of de daling van deze dumps te gekoppeld is aan een mogelijke beursgang.

 

Garlinghouse werd voor het eerst geïnterviewd door Chatterley in september 2019. Destijds werd hij gebombardeerd met ongemakkelijke vragen over de XRP community die ontevreden was over de onophoudelijke XRP verkopen.

Dit keer kunnen we zeker weer wat ongemakkelijke vragen verwachten. Zeker na zijn recente aanvaring met crypto analist Mike Novogratz, die voorspelde dat XRP in 2020 opnieuw slecht zou presteren.