Ripple

Ripple gaat (mogelijk) binnen nu en 12 maanden naar de beurs

DAVOS, Zwitserland – Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, zegt dat een beursgang (IPO) wordt gezien als een “natuurlijke evolutie voor het bedrijf”. Hij vertelt dat Ripple misschien dit jaar al de beursgang gaat maken.

 

Ripple wil voorop lopen met beursgang

“Ik denk dat je de komende 12 maanden zeker meerde beursgangen (IPO’s) zult zien in de crypto en blockchain wereld. Ik weet niet zeker of we de eerste willen zijn, maar we willen zeker ook niet de laatste zijn. Ik verwacht dat Ripple in de kopgroep zal zitten wat betreft het aanbieden van aandelen op de beurs,” zei Garlinghouse.

Hij zei ook dat zijn bedrijf, dat gericht is op grensoverschrijdende betalingen, in gesprek is met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de wettelijke status van de cryptocurrency XRP.

“We praten al een tijdje met de SEC,” zei hij. “Ik heb het gevoel dat het opleiden van toezichthouders deel uitmaakt van mijn werk en ik denk dat dit een heel constructief proces is geweest.”

Het was de eerste keer dat beide punten publiekelijk werden besrpoken door het bedrijf. Garlinghouse maakte de opmerkingen tijdens een door Ripple gesponsorde sessie in de Wall Street Journal-lounge op het World Economic Forum in Davos, Zwitserland.


Ripple dumpt minder XRP tokens

Ripple Inc., de in San Francisco gevestigde startup, werkt samen met banken aan het verbeteren van grensoverschrijdende betalingssystemen. Het bedrijf haalde onlangs nog ruim $200 miljoen dollar op tijdens een investeringsronde. Het bedrijf werd toen gewaardeerd op zo’n $10 miljard dollar.

Het blockchain-bedrijf maakte woensdag ook bekend dat zijn XRP token-verkopen in het laatste kwartaal aanzienlijk zijn gedaald.

De omzet daalde met 80 procent van $66,24 miljoen dollar aan verkochte tokens in Q3 tot iets meer dan $13 miljoen in Q4. Dit werd recent gedeeld in Ripple’s XRP Markets Report. De daling van de verkoop is gedeeltelijk te wijten aan de opschorting van Ripple van programmatische verkopen, die in het voorgaande kwartaal goed was voor $16,1 miljoen.