Ripple xrp token
Ripple

Welke impact heeft een Ripple beursgang op de XRP prijs?

Een beursgang van Ripple, ook wel een IPO genoemd, zou in feite de cryptomunt XRP laten devalueren. Waarom? Lees verder.


Ripple’s IPO, gunstig of slecht voor XRP?

Volgens verschillende markt deelnemers heeft Ripple’s IPO mogelijke gevolgen voor de prijs van de altcoin XRP. De CEO van het bedrijf, Brad Garlinghouse, liet vorige week doorschemeren dat het bedrijf mogelijk dit jaar nog een beursgang gaat maken.

Zo’n beursgang is absoluut van groots belang voor de XRP koers. De vraag is echter of de fondsenwerving de prijs wel positief gaat beïnvloeden. Analist Rakesh Upadhyay, zegt het volgende:

”Hoewel Ripple zijn intrede doet, moet het wereldwijde geldoverdrachtsysteem nog steeds op een belangrijke manier worden verstoord. Na de beursgang zullen de markt deelnemers geduldig blijven. Echter willen zij wel spoedig resultaten zien. Wanneer de resultaten niet zichtbaar zijn, zal dit de prijzen schaden. “

Ook geeft de analist aan dat Ripple te weinig vooruitgang boekt in zijn ogen. Ondanks de vele samenwerkingen met grote banken en andere bedrijven schiet het niet echt op. Hierdoor zullen er moeilijke tijden aan kunnen komen voor het bedrijf.

Ripple heeft al heel veel tokens verkocht tijdens de programmatische tokenverkoop. Echter, nu de XRP prijs zo laag is verdient het bedrijf niet genoeg geld om alles te financieren. De analist vertelt:

“Een scherpe prijsdaling maakt het moeilijk voor Ripple om geld in te zamelen. Ripple heeft veel tokens verkocht. Hieruit blijkt dat het niet genoeg geld verdient om zijn activiteiten te financieren. Maar anders dan voorheen, zal Ripple na de beursgang ook geen tokens kunnen verkopen zonder dit vooraf te melden. Wanneer het aangekondigd wordt, zal dit opnieuw de prijzen schaden. “

Een ander manier van liquideren

Ook een andere analist, genaamd Allen Scott, vertelt dat een IPO de XRP koers schade toe kan brengen. Velen zien Ripple’s programmatische verkopen een beetje als een terugkerende IPO zonder aandeelhoudersrechten. Hij beweerd:

“Dus dit kan Ripple daadwerkelijk schaden. Het zou niet alleen de operationele kosten en het bedrijf in twijfel trekken, maar, nog belangrijker, het gehele bestaan van XRP.”

Echter, crypto analist Mati Greenspan is het niet eens met de negatieve uitspraken van de andere analisten. Hij vertelt dat een beursgang de prijs flink zou kunnen laten stijgen.

“Mijn gevoel is dat een IPO positief kan zijn. Extra financiering voor Ripple zou minder reden kennen om de tokens te verkopen, ” vertelde Greenspan.

Ook Michael Arrington, oprichter van TechCrunch zegt dat men de “FUD rond de IPO moet negeren. Het is gezond en geweldig als / wanneer het gaat gebeuren.” tweette Arrington op 24 januari.